Γαλλία: Ο Φιγιόν καλεί τους οπαδούς του σε «αντίσταση»!

Γαλλία: Ο Φιγιόν καλεί τους οπαδούς του σε «αντίσταση»!

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές του να “αντισταθούν” και να δείξουν εμπράκτως ότι στηρίζουν την εκστρατεία του, η οποία συνταράσσεται από το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του.

“Μην αφήσετε κανέναν να σας κλέψει αυτήν την επιλογή, σας ζητώ να αντισταθείτε” ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, ζητώντας από όσους τον στηρίζουν να συμμετάσχουν μαζικά στην προεκλογική συγκέντρωσή του, την Κυριακή στο Παρίσι.

Ορισμένα στελέχη του επιτελείου του αποσύρθηκαν από την προεκλογική εκστρατεία τις τελευταίες ημέρες, μετά τις αποκαλύψεις για την αργομισθία της συζύγου και των παιδιών του. Το μικρό, κεντροδεξιό κόμμα UDI (Ένωση Δημοκρατών και Ανεξαρτήτων), αποφάσισε επίσης να αποσύρει την υποστήριξή του στον Φιγιόν. “Ζητούμε από τους Ρεπουμπλικανούς να αλλάξουν υποψήφιο, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα συνεχίσουμε αυτή τη συμμαχία με τυφλή αφοσίωση” τόνισε ο πρόεδρος του UDI, ο Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ouest-France.

“Το θέμα δεν είναι πλέον αν ο Φρανσουά Φιγιόν είναι αθώος ή όχι — θέλω να πιστεύω ότι είναι. Σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας”, εξήγησε ο Λαγκάρντ. “Όμως η συζήτηση δεν περιστρέφεται πλέον γύρω από αυτό το θέμα. Η δικαστική έρευνα που είναι σε εξέλιξη (σε βάρος του) σημαίνει ότι δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί και να περάσει στους Γάλλους το εναλλακτικό σχέδιο που είναι το δικό μας”, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι “η αλλαγή δεν είναι πλέον δυνατή με τον σημερινό υποψήφιο που μας οδηγεί σε σίγουρη αποτυχία”.

Όταν ρωτήθηκε αν θα επιθυμούσε να δει υποψήφιο για την προεδρία τον Αλέν Ζιπέ, τον ηττημένο των προκριματικών εκλογών της δεξιάς απέναντι στον Φιγιόν, ο Λαγκάρντ απάντησε ότι “η λογική λέει ότι αν το νούμερο ένα δεν είναι πλέον σε θέση να διεξάγει προεκλογική εκστρατεία, θα τον διαδεχτεί αυτός που πήρε τη δεύτερη θέση” στις προκριματικές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter