Γαλλία: Ο κορονοϊός θα κρατήσει πολλούς ψηφοφόρους μακριά από τις κάλπες της Κυριακής

Γαλλία: Ο κορονοϊός θα κρατήσει πολλούς ψηφοφόρους μακριά από τις κάλπες της Κυριακής

Στις δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τις δύο επόμενες Κυριακές (15, 22 Μαρτίου) στη χώρα, ένας στους τέσσερις Γάλλους διστάζει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα λόγω του κορονοϊού που βρίσκεται σε έξαρση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του γαλλικού ινστιτούτου Ifop η οποία δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, το 28% των Γάλλων που συμμετείχαν απάντησαν θετικά στην ερώτηση αν ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού μπορεί να τους αποτρέψει από το να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τις δύο Κυριακές που ακολουθούν. Στην περίπτωση των ψηφοφόρων στο Παρίσι, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 36%.

Σε επιστολή που απέστειλε προς όλα τα δημαρχεία της χώρας το Σάββατο, 7 Μαρτίου, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, επέμεινε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά. «Όλες οι κυβερνητικές ενέργειες έχουν στόχο να επιτρέψουν να συνεχίσει κανονικά η οικονομική και κοινωνική ζωή του έθνους και να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, οι εκλογές αποτελούν, για τη ζωή της επικράτειάς μας, μια σημαντική στιγμή δημοκρατικής ανάσας. Δεν τίθεται επομένως κανένα ζήτημα αναστολής τους.»

Προς ώρας, τα κρούσματα από τον κορονοϊό στη Γαλλία ανέρχονται σε 1.191 και θάνατοι σε 21.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter