Γαλλία: Οι αρχές ματαίωσαν 20 επιθέσεις που σχεδίαζαν τρομοκράτες

Γαλλία: Οι αρχές ματαίωσαν 20 επιθέσεις που σχεδίαζαν τρομοκράτες

Είκοσι επιθέσεις αποτράπηκαν από τις αρχές στη Γαλλία το 2017, γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Le Progres.

«Είκοσι επιθέσεις αποτράπηκαν στη Γαλλία το 2017. Πρέπει, επομένως, να είμαστε σε επαγρύπνηση όλη την ώρα. Δεν υπάρχει περιοχή, σήμερα, όπου να μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος» επισήμανε ο Κολόμπ στην εφημερίδα.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός που είχε δημοσιοποιήσει το υπουργείο στα τέλη Νοεμβρίου, με αφορμή την άρση της κατάστασης συναγερμού, έκανε λόγο για 13 αποτραπείσες επιθέσεις.

Σύμφωνα με μια πηγή με γνώση της υπόθεσης, οι αρχές απέτρεψαν κατόπιν τρεις επιθέσεις. Την 7η Νοεμβρίου, σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας συνελήφθησαν στη Γαλλία και την Ελβετία 10 άνθρωποι, που διατύπωσαν «ανησυχητικές» προτάσεις υπέρ των ισλαμιστών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η επιχείρηση συνδεόταν με τη σύλληψη αυτό το καλοκαίρι ενός ανήλικου που ήθελε να διαπράξει μια επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ένας άνδρας 21 ετών και μια γυναίκα 19 ετών, χωρίς κάποια εμφανή σχέση, σχεδίαζαν να διαπράξουν μια επίθεση. Συνελήφθησαν από τη γενική διεύθυνση εσωτερικής ασφαλείας (DGSI).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter