Γαλλία: Παραιτήθηκε υπουργός του Μακρόν για ψευδές Πόθεν Έσχες

Γαλλία: Παραιτήθηκε υπουργός του Μακρόν για ψευδές Πόθεν Έσχες

Υπερβολικά… εύθικτη για τα ελληνικά δεδομένα αποδείχτηκε η γαλλίδα υπουργός Καρολίν Καγιό, αφού παραιτήθηκε μετά την κατηγορία της Ανώτατης Αρχής για τη διαφάνεια του δημόσιου βίου (HATVP) ότι η δήλωση περιουσιακών στοιχείων της ήταν υποτιμημένη.

Όπως αναφέρει το euractiv, η Καγιό εξήγησε ότι ο λόγος της παραίτησής της είναι μια διαφωνία με την Ανώτατη Αρχή για τη διαφάνεια του δημόσιου βίου (HATVP). «Μετά τη δήλωση των περιουσιακών μου στοιχείων, η Ανώτατη Αρχή για τη διαφάνεια του δημόσιου βίου μου είπε ότι τα θεωρεί υποτιμημένα», έγραψε στο Twitter.

«Ως εκ τούτου, προφανώς έλαβα υπόψη τις παρατηρήσεις της και ευθυγραμμίστηκα με τις εκτιμήσεις της σε επιστολή με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου», πρόσθεσε η Καγιό.

«Παρά ταύτα, η Ανώτατη Αρχή επιμένει να αμφισβητεί την ειλικρίνειά μου. Στο πλαίσιο αυτό, μου φάνηκε προτιμότερο να παραιτηθώ, ώστε να μην εμποδίσω τη δράση της κυβέρνησης». Οι Γάλλοι πολιτικοί ηγέτες είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν δημοσίως τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έθεσε τη Δευτέρα τέρμα στα καθήκοντα της Καρολίν Καγιό, υπουργού αρμόδιας για τις τοπικές αρχές, «κατόπιν αιτήματός της», ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων σε δελτίο Τύπου.

Θα αντικατασταθεί από την υφυπουργό Αγροτικών Υποθέσεων, Ντομινίκ Φορ.

Όλα αυτά βέβαια στη Γαλλία, αφού στην Ελλάδα, παρά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Documento για την ψευδή δήλωση Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους, όχι μόνο δεν υπήρξαν παραιτήσεις, αλλά ούτε καν ζητήθηκε μια συγγνώμη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter