Γαλλία: Πέθανε από κορονοϊό ο Ιάπωνας σχεδιαστής Κένζο Τακάντα

Γαλλία: Πέθανε από κορονοϊό ο Ιάπωνας σχεδιαστής Κένζο Τακάντα

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής Κένζο Τακάντα υπέκυψε χθες από κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

Ο πρώτος Ιάπωνας σχεδιαστής που επιβλήθηκε στο Παρίσι, όπου και έκανε καριέρα και διάσημη την φίρμα Kenzo, πέθανε στο αμερικανικό νοσοκομείο Neuilly-sur-Seine από τις συνέπειες της Covid-19 σε ηλικία 81 ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει ο Ιndependent, ο Κένζο Τακάντα γεννήθηκε στην Ιαπωνία και μετακόμισε στο Παρίσι το 1964, οπότε ξεκίνησε την καριέρα του στη μόδα. Το 1970, κυκλοφόρησε την ομώνυμη σειρά του.

Η πρώτη ανδρική συλλογή του κυκλοφόρησε το 1983 ενώ το άρωμα FlowerbyKenzo, το οποίο κυκλοφόρησε το 2000, θεωρήθηκε από τον ιστότοπο της Vogue, ένα από τα καλύτερα κλασικά γαλλικά αρώματα όλων των εποχών.

Από το 1993 η Kenzo ανήκει στη γαλλική εταιρεία ειδών πολυτελείας LVMH με τον Τακάντα να αποσύρεται από την εταιρεία το 1999.

Μια δύσκολη αρχή 

Γεννημένος το 1939 στην Ιαπωνία υποχρεώθηκε να ακολουθήσει τις επιταγές των γονιών του, σπουδάζοντας ξένες επιστήμες.

Ένα χρόνο μετά εγκαταλείπει τις σπουδές του και γράφεται στο Bunka Fashion College, στο Τόκυο.

Πριν τον υποδεχθεί το Παρίσι έδωσε μεγάλη μάχη για να ανοίξει τις πόρτες στους άντρες σχεδιαστές, στην Ιαπωνία. Η παρουσία του δεν ήταν αρεστή, και καταστρέφουν το διαμέρισμά του.

Με την αποζημίωση το 1964 πήρε το πλοίο για να φτάσει στη Γαλλία.

Ξεκινά πουλώντας σκίτσα σε οίκους μόδας, με 25 φράγκα το καθένα. Αποφασισμένος να μείνει εκεί, αναγκάζεται και πριν ανοίξει τον δικό του Οίκο Μόδας, εργάζεται ως στιλίστας σε έναν κατασκευαστή υφασμάτων.

Το 1970, ο Τακάντα συνάντησε μια γυναίκα που διέθετε έναν μικρό χώρο στην Galerie Vivienne. Το νοικιάζει με λίγα χρήματα και παρουσιάζει την πρώτη του και ιδιαίτερα τολμηρή συλλογή μόδας.

Τον Ιούνιο του 1970, το Elle παρουσίασε ένα από τα σχέδιά του στο εξώφυλλο του. Οι δουλειές μεγάλωσαν και ο Τακάντα μετακόμισε από το Galerie Vivienne στο Passage Choiseul. Η συλλογή του παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη και το Τόκιο το 1971. Την επόμενη χρονιά, κέρδισε το βραβείο Fashion Editor Club of Japan. Τον Οκτώβριο του 1976, ο Τακάντα άνοιξε το κατάστημα που αποτέλεσε τη ναυαρχίδα του Kenzo, στην Place des Victoires.

Ο Ιάπωνας σχεδιατσής μόδας δεν ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος, καθώς έβλεπε τον χώρο της μόδας μέσα από τη δική του οπτική. Το απέδειξε αυτό, όταν το 1978 και το 1979, πραγματοποίησε τα σόου του σε μια σκηνή τσίρκου, τελειώνοντας με αθλήτριες που φορούσαν διαφανείς στολές και ο ίδιος οδήγούσε έναν ελέφαντα.

Η πρώτη ανδρική συλλογή Takada κυκλοφόρησε το 1983. Τον Αύγουστο του 1984, τα Limited Stores ανακοίνωσαν ότι είχαν υπογράψει την Takada για να σχεδιάσουν μια φθηνότερη σειρά ρούχων που ονομάζεται Album από τον Kenzo. Μια παιδική σειρά που ονομάζεται Kenzo Jungle, καθώς και ανδρικά και γυναικεία τζιν, κυκλοφόρησε το 1986.

Τα αρώματα

Η πρώτη πειραματική δημιουργία του ήταν το King Kong το 1980, το οποίο έφτιαξε «μόνο για διασκέδαση». Το 1988, η σειρά των αρωμάτων για γυναίκες ξεκίνησε με τους Kenzo de Kenzo. Το Kenzo pour Homme ήταν το πρώτο του ανδρικό άρωμα (1991). Το FlowerbyKenzo, που κυκλοφόρησε το 2000, καταχωρήθηκε από τον ιστότοπο της Vogue ως ένα από τα καλύτερα κλασικά γαλλικά αρώματα όλων των εποχών. Το 2001 κυκλοφόρησε επίσης μια γραμμή περιποίησης δέρματος, η KenzoKI.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter