Γαλλία: Πέθανε ο Αλμπέρ Ουντερζό – O ένας από τους δημιουργούς του Αστερίξ

Γαλλία: Πέθανε ο Αλμπέρ Ουντερζό – O ένας από τους δημιουργούς του Αστερίξ

Ο Αλμπέρ Ουντερζό (Albert Uderzo), ο σχεδιαστής, δημιουργός μαζί με τον Ρενέ Γκοσινί (René Goscinny) του Αστερίξ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 92 ετών.

«Ο Αλμπέρ Ουντερζό πέθανε στο ύπνο του στο σπίτι του στο Νεγί από καρδιακή προσβολή που δεν είχε σχέση με τον κορονοϊό. Ηταν πολύ κουρασμένος τις τελευταίες εβδομάδες», εξήγησε πρόσωπο της οικογένειάς του.

Γεννημένος από Ιταλούς μετανάστες, ο Ουντερζό αποσύρθηκε από τη σκιτσογραφία στο 2011.

Η σειρά «Αστερίξ», που γράφτηκε από τον Ρενέ Γκοσινί και εικονογραφήθηκε από τον Αλμπέρ Ουντερζό πρωτοεμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 1959 στο γαλλικό περιοδικό Pilote και από τότε κέρδισε παγκόσμια απήχηση.

Η επιτυχία της σειράς οδήγησε στην προσαρμογή αρκετών βιβλίων σε 12 ταινίες: οκτώ κινουμένων σχεδίων, και τέσσερις με ζωντανούς ηθοποιούς. Υπάρχει επίσης μια σειρά από παιχνίδια βασισμένα στους χαρακτήρες, και ένα θεματικό πάρκο κοντά στο Παρίσι, το Parc Αστερίξ, που είναι βασισμένο γύρω από τη σειρά. Μέχρι σήμερα, 325 εκατομμύρια αντίτυπα των 34 τόμων του Αστερίξ έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας τους Γάλλους συν-δημιουργούς του τους καλύτερους συγγραφείς σε πωλήσεις στο εξωτερικό.

Ο Ουντερζό ήταν μάλιστα ο εμπνευστής του Οβελίξ, προκειμένου να συντροφεύει για πάντα τον Αστερίξ στις περιπέτειες που μπήκαν στα σπίτια και στις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Το 1977 είχε πεθάνει και ο συνδημιουργός του Αστερίξ Ρενέ Γκοσινί σε ηλικία μόλις 51 ετών από ανακοπή καρδιάς. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter