Γαλλία: Πέθανε ο Μπερνάρ Ταπί

Γαλλία: Πέθανε ο Μπερνάρ Ταπί

Ο Γάλλος επιχειρηματίας και πρώην πολιτικός Μπερνάρ Ταπί απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, μετέδωσε το δίκτυο BFM TV επικαλούμενο πηγές της οικογένειάς του.

Toν περασμένο Απρίλιο, διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι του σε προάστιο του Παρισιού, τον λήστεψαν και τον χτύπησαν άγρια, όπως και τη σύζυγο του.

O Mπερνάρ Ροζέ Ταπί έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική και έχει εκλεγεί και δύο φορές βουλευτής, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Μαρσέιγ.

Γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1943, σε γαλλικό προάστιο των Παρισίων, στο 20ό διαμέρισμα. Ο πατέρας του, ο Ζαν Μπατίστ Ταπί ήταν εργάτης και η μητέρα του, Ρειμόντ Νοντό, νοσοκόμα.

Παρόλο που δεν είχε αριστοκρατική καταγωγή, κατάφερε να εμπλακεί με τις επιχειρήσεις και να γίνει διάσημος επιχειρηματίας που μεσουρανούσε στη δεκαετία του 1980.

Ως πολιτικός, έκανε δύο θητείες και ως υπουργός της κυβέρνησης Μιτεράν στη Γαλλία, την περίοδο 1992-93.

Πάλευε με τον καρκίνο στομάχου από το 2017 και η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί εκ νέου τους τελευταίους μήνες.  Η οικογένειά του ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του, αναφέροντας:

«Η Ντομινίκ Ταπί και τα παιδιά της με απέραντη θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του συζύγου της και πατέρα τους, Μπερνάρ Ταπί, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 8:40 π.μ., ως αποτέλεσμα καρκίνου».

«Έφυγε ειρηνικά, περιτριγυρισμένος από τη γυναίκα του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του και τον αδελφό του, όλοι παρόντες στο κρεβάτι του». Μάλιστα, όπως αναφέρει το κείμενο «είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταφεί στη Μασσαλία, την πόλη της καρδιάς του».

Με τον Ταπί  πρόεδρο, η Μαρσέιγ  κατέκτησε το Champions League τη σεζόν 1992/1993, το οποίο αποτελεί και το μοναδικό στην ιστορία της ομάδας μέχρι και σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια ενεπλάκη σε αλλεπάλληλες δίκες για χαρισματική επιστροφή 400 εκατομμυρίων ευρώ από την κρατική τράπεζα Crédit Lyonnais, με τη στήριξη της Κριστίν Λαγκάρντ, που επίσης κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter