Γαλλία: Πληθαίνουν οι φωνές για «φρένο» στους εορτασμούς των φετινών Χριστουγέννων

Γαλλία: Πληθαίνουν οι φωνές για «φρένο» στους εορτασμούς των φετινών Χριστουγέννων

Οι παραδοσιακοί εορτασμοί για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα πρέπει να ακυρωθούν φέτος λόγω των φόβων ότι μπορεί να οδηγήσουν σε νέα έξαρση της επιδημίας της COVID-19, δήλωσε σήμερα ο Ζουλιέν Λανγκλέ, διευθυντής νοσοκομείου στο Παρίσι, στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC.

Ο Λανγκλέ δήλωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος τα πάρτι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς –γνωστής ως Σεν Σιλβέστρ– να καταλήξουν μια «τεράστια διαγενεακή εστία που θα μπορούσε να αποτελέσει την αιτία ενός πιθανού τρίτου κύματος» της COVID-19.

«Θα έλεγα, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι πρέπει να ακυρώσουμε τα Χριστούγεννα και το Σεν-Σιλβέστρ», δήλωσε ο Λανγκλέ, που εργάζεται στο νοσοκομείο Antony στην περιοχή του Παρισιού.

Η Γαλλία εισήλθε σε δεύτερο, πανεθνικό lockdown για να ανακόψει την εξάπλωση της COVID-19 στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά κάποιοι πολιτικοί και ειδικοί σε θέματα υγείας ελπίζουν ότι με αυτό τον τρόπο οι αριθμοί της COVID-19 ίσως αρχίσουν να μειώνονται, επιτρέποντας να «ανοίξει» εκ νέου η χώρα εγκαίρως για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Με πάνω από 1,8 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα από το ξέσπασμα της επιδημίας, η Γαλλία έχει τον τέταρτο υψηλότερο στον κόσμο αριθμό κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter