Γαλλία: Προεκλογική επίσκεψη Μακρόν στο Καρβέν

Γαλλία: Προεκλογική επίσκεψη Μακρόν στο Καρβέν

Στην προσπάθειά του να εισέλθει δυναμικά στην προεκλογική εκστρατεία, ο Εμανούελ Μακρόν επισκέφθηκε την πρώτη ημέρα μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την περιοχή Καρβέν, της Γαλλίας στην οποία μάλιστα είχε έρθει τρίτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με πρώτη την Μαρίν Λεπέν.

Σε ζωντανή συνέντευξη που οργάνωσε γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός σε καφενείο της περιοχής, ο Μακρόν εμφανίστηκε ενωτικός και ανοιχτός σε συνεργασίες σε ό,τι αφορά τα επίκαιρα πολιτικά ζητήματα, ενώ στα κοινωνικά άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να βάλει νερό στο κρασί του, αφήνοντας περιθώριο διαπραγματεύσεων επί ζητημάτων όπως εκείνο της συνταξιοδότησης τουλάχιστον στην ηλικία των 65 ετών, χωρίς να αποκλείσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος επί του θέματος. Αναφερόμενος επίσης στο ασφαλιστικό σύστημα της Γαλλίας το χαρακτήρισε θησαυρό που δημιούργησαν κατά το παρελθόν «γκωλικοί και κομμουνιστές».

Στα πολιτικά ζητήματα ο Μακρόν απέφυγε τους αιχμηρούς χαρακτηρισμούς, λέγοντας πως αντιμάχεται τις ιδέες της Μαρίν Λεπέν αλλά σέβεται την ίδια και τους ψηφοφόρους της. Άφησε να εννοηθεί ότι αν ελάμβανε υποστήριξη από τους προκατόχους του, Σαρκοζί και Ολάντ, θα ήταν καλοδεχούμενη, ενώ στο ερώτημα αν ανησυχεί από τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν μικρή την υπεροχή του έναντι της Λεπέν, απάντησε ότι αν άκουγε τις δημοσκοπήσεις δεν θα είχε ποτέ επιχειρήσει να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter