Γαλλία: Πρόστιμο 3.000 ευρώ στον αγρότη-σύμβολο που βοηθά μετανάστες να περάσουν τα σύνορα (video)

Γαλλία: Πρόστιμο 3.000 ευρώ στον αγρότη-σύμβολο που βοηθά μετανάστες να περάσουν τα σύνορα (video)

Πρόστιμο 3.000 ευρώ με αναστολή επιβλήθηκε σήμερα από τη γαλλική δικαιοσύνη στον Σεντρίκ Ερού, τον αγρότη – σύμβολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επειδή βοήθησε μετανάστες να περάσουν στη Γαλλία από την Ιταλία.

Το όνομα του αγρότη αυτού, ο οποίος ζει στην περιοχή της κοιλάδας Ρουαγιά, στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, βρίσκεται πλέον στα χείλη όλων των Γάλλων, είτε με θετικό τρόπο, από αυτούς που επικροτούν την πράξη του, είτε με αρνητικό από αυτούς που την επικρίνουν.

Ο 37χρονος Ερού, ο οποίος επιδοκιμάστηκε και θεωρείται ήρωας για μία μερίδα της γαλλικής κοινωνίας, ορκίστηκε βγαίνοντας από το δικαστήριο να συνεχίσει να κάνει το ίδιο.

“Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν θα σταματήσουμε εξαιτίας της απειλής ενός νομάρχη ή τις προσβολές ενός ή δύο πολιτικών. Θα συνεχίσουμε γιατί είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε”, σημείωσε ο ακτιβιστής κατά την έξοδό του από το δικαστήριο και επευφημούμενος από περίπου 200 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το ποινικό δικαστήριο της Νίκαιας όπου εκδικάστηκε η υπόθεσή του.

“Δεν τους βοηθούν αυτούς τους ανθρώπους επειδή είναι μαύροι ή μετανάστες ή για λόγους εθνικής ή ευρωπαϊκής πολιτικής. Όταν βλέπω ανθρώπους σε δύσκολη θέση στην άκρη του δρόμου, εγώ τους βοηθάω”, πρόσθεσε ο Ερού.

Ο εισαγγελέας της Νίκαιας ζήτησε οκτάμηνη αναστολή της εφαρμογής της καταδίκης του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter