Γαλλία: Στη φυλακή νεαροί που απείλησαν κοπέλα για το Ισλάμ

Γαλλία: Στη φυλακή νεαροί που απείλησαν κοπέλα για το Ισλάμ

Η γαλλική δικαιοσύνη καταδίκασε την Τετάρτη 7 Ιουλίου σε 4 με 6 μήνες φυλάκιση 11 νεαρούς που συμμετείχαν σε διαδικτυακό bullying εναντίον της νεαρής Μιλά που επέκρινε το Ισλάμ με αγοραίες εκφράσεις.

Οι καταδικασθέντες, από 18 έως 29 ετών, δε θα χρειαστεί να πάνε φυλακή αλλά θα παραμείνουν υπό αστυνομική επιτήρηση. Οι δέκα καταδικάστηκαν για διαδικτυακό bullying, και ο ένας για θανατικές απειλές.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2020 όταν, κατά τη διάρκεια ενός livestream στο Instagram, συζήτησε με ένα άλλο κορίτσι τις προτιμήσεις της όσον αφορά τις γυναίκες και είπε ότι οι αραβικές γυναίκες δεν ήταν του γούστου της. Ένας χρήστης που παρακολουθούσε την εκπομπή άρχισε να προσβάλλει τη Μιλά και τη φίλη της και να τις συμπεριφέρεται, «στο όνομα του Αλλάχ», ως «βρωμορατσίστριες» και «βρωμολεσβίες», προσβολές στις οποίες απάντησε: «Μισώ τη θρησκεία, το Κοράνι είναι μια θρησκεία μίσους, το Ισλάμ είναι χάλια», συνοδεύοντας την πρόταση με μια άσεμνη χειρονομία. Στη συνέχεια εκτοξεύτηκε μια χιονοστιβάδα από απειλές θανάτου, συνολικά 100.000, σύμφωνα με τον Μάλκα. Από τότε, η Μιλά έπρεπε να αλλάξει σχολεία δύο φορές και η αστυνομία να την προστατεύει μέρα και νύχτα.

Η 18χρονη Μιλά διαμένει σε άγνωστη διεύθυνση και είναι υπό αστυνομική προστασία, γεγονός που, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, την μετατρέπει σε «18χρονη Σαλμάν Ρούσντι»… Ο ιρανός συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 1989 από τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, που θεώρησε βλάσφημους τους Σατανικούς Στίχους. Ο δικηγόρος της νεαρής, Ρίτσαρντ Μάλκα, ήταν και συνήγορος του περιοδικού Charlie Hebdo στη δίκη οτυ περασμένου φθινοπώρου για τις επιθέσεις του Ιανουάριου του 2015.

Για κάποιους η Μιλά είναι σύμβολο της ελευθερίας της έκφρασης στην Γαλλία -ελευθερία ακόμα και να κοροϊδεύεις μια θρησκεία, να είσαι βλάσφημος- και θύμα μιας εκστρατείας σεξιστικού και φονταμενταλιστικού εκφοβισμού. Δεν έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα, εκφράζει σε κάθε ευκαιρία τις ιδέες της και εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο Je suis le prix de votre liberté (Είμαι το τίμημα της ελευθερίας σας).

Για άλλους, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια αυθάδη έφηβη, όπως την χαρακτήρισε η πρώην προεδρική υποψήφια, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ή μια νεαρή γυναίκα που ‘εργαλειοποιήθηκε’ από τους ενήλικους για πολιτικούς σκοπούς, σύμφωνα με τον Χουάν Μπράνκο, δικηγόρο ενός εκ των καταδικασθέντων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter