Γαλλία: Στον Εισαγγελέα το ζεύγος Φιγιόν για το μισό εκατομμύριο της «νοικοκυράς» συζύγου του

Γαλλία: Στον Εισαγγελέα το ζεύγος Φιγιόν για το μισό εκατομμύριο της «νοικοκυράς» συζύγου του

Ο υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν και η σύζυγός του Πενέλοπι εξετάστηκαν σήμερα το απόγευμα στο πλαίσιο της έρευνας για τις υποψίες περί εικονικής απασχόλησής της, οι οποίες προκάλεσαν πάταγο στη Γαλλία.

Ο υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν επιβεβαίωσε αργά σήμερα ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Πενέλοπι εξετάστηκαν νωρίτερα σήμερα από τις διωκτικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για κατηγορίες περί εικονικής της απασχόλησης.

Ο Φιγιόν που έχει απορρίψει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η σύζυγός του προσέφερε πραγματική εργασία, τόνισε πως ο ίδιος και η σύζυγος του Πενέλοπι χορήγησαν πληροφορίες που θα βοηθήσουν «στην εξακρίβωση της αλήθειας για την εργασία που επιτελούσε η κα Φιγιόν».

Τα 500.000 ευρώ

Σύμφωνα με το αρχικό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Canard Enchaîné η Πενέλοπε Φιγιόν, η οποία δηλώνει πως ασχολείται με τα οικιακά, πληρώθηκε για τις υπηρεσίες που προσέφερε ως βοηθός του συζύγου της στο βουλευτικό γραφείο του, εισπράττοντας για τις υπηρεσίες της 500.000 ευρώ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Βρετανικής καταγωγής Πενέλοπε Φιγιόν, είχε προσληφθεί από τον σύζυγό της και φαινόταν ότι εργαζόταν γι’ αυτόν την περίοδο 1992-2002, χωρίς όμως να προσφέρει πραγματικά τις υπηρεσίες της.

Ο Φρανσουά Φιφιόν διαψεύδει ότι υπάρχει κάτι το μεμπτό και διαβεβαίωσε πως η σύζυγός του εργαζόταν πραγματικά για εκείνον. Βεβαιώνει μάλιστα ότι από το 2002 και μετά η Πενέλοπε Φιγιόν, έγινε βοηθός του Μαρκ Ζουλάντ, ο οποίος πήρε την έδρα του Φιγιόν στο κοινοβούλιο, με μισθό μεγαλύτερο από 7.000 ευρώ το μήνα. Όμως ο Ζουλάντ, δεν επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του δεξιού υποψηφίου προέδρου.

Και σε δεύτερη εργασία με 5.000 ευρώ το μήνα

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η Πενέλοπε Φιγιόν έλαβε αμοιβές για ένα διάστημα “τουλάχιστον 6 μηνών” όταν ο σύζυγός της επανεξελέγη βουλευτής. “Συνολικά, η Πενέλοπε έλαβε περίπου 500.000 ευρώ από τα κοινοβουλευτικά ταμεία” τονίζεται στο δημοσίευμα.

Όμως η Φιγιόν εμφανίζεται να εργάζεται ως μισθωτή, μεταξύ της 2ας Μαΐου 2012 και του Δεκεμβρίου του 2013, στο πολιτιστικό περιοδικό Revue des deux mondes, ιδιοκτησίας του Μαρκ Λαντρέ ντε Λασαριέρ, φίλου του Φιγιόν. Ο μισθός της ανερχόταν σε περίπου 5.000 ευρώ τον μήνα. Ερωτηθείς σχετικά από την εφημερίδα, ο διευθυντής του περιοδικού, Μισέλ Κρεπού, δήλωσε “κατάπληκτος”.

“Δεν συνάντησα ποτέ την Πενέλοπι Φιγιόν και δεν την είδα ποτέ στα γραφεία του περιοδικού”. Διευκρίνισε όμως ότι η κυρία Φιγιόν είχε υπογράψει «δύο ή ενδεχομένως τρία άρθρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter