Γαλλία: Συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις νεαρών με αστυνομικούς σε προάστια της πρωτεύουσας.

Γαλλία: Συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις νεαρών με αστυνομικούς σε προάστια της πρωτεύουσας.

Nεαροί συγκρούστηκαν σήμερα τα ξημερώματα με την αστυνομία σε προάστια του Παρισιού. Πρόκειται για τις τέταρτες συναπτές νυχτερινές συγκρούσεις που σημειώνονται στη γαλλική πρωτεύουσα καθώς τα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έχουν προκαλέσει κοινωνικές εντάσεις.

H γαλλική κυβέρνηση θα βρίσκεται σε “επαγρύπνηση” σε σχέση με τα επεισόδια αυτής της εβδομάδας παρότι εκτιμά ότι οι ταραχές είναι σχετικώς μικρής κλίμακας, δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σιμπέτ Ντιαγέ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

“Σε αυτό το στάδιο θεωρούμε ότι οι ταραχές είναι μικρής κλίμακας. Είναι περιορισμένες και έχουν τοπικό χαρακτήρα και επομένως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πραγματικός λόγος ανησυχίας, αλλά θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση”, σημείωσε η ίδια.

Στο προάστιο Βιλνέβ-λα-Γκαρέν, στα βόρεια της πρωτεύουσας, άνδρες των μονάδων αποκατάστασης της τάξης πραγματοποίησαν έφοδο σε ένα κτιριακό συγκρότημα για να καταστείλουν ταραχές καθώς νεαροί είχαν βάλει φωτιά σε σκουπίδια και μπάζα.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποιήσαν τις ασπίδες τους για να προστατευτούν από τα σπασμένα γυαλιά που τους πετούσαν οι νεαροί, ενώ κάποιοι κάτοικοι παρακολουθούσαν από τα παράθυρά τους καθώς οι αστυνομικοί είχαν ανάψει φακούς φωτίζοντας τα πολυώροφα κτίρια.

Στην Ναντέρ, που βρίσκεται δυτικότερα, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από κομμάτια πυρπολημένων αυτοκινήτων και σπασμένα γυαλιά από μια στάση λεωφορείου που βανδαλίστηκε.

Επεισόδια αναφέρθηκαν επίσης και στη συνοικία Κλισί, βόρεια από τα όρια του δήμου του Παρισιού.

Αξιωματούχοι του αστυνομικού τμήματος της γαλλικής πρωτεύουσας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Οι ταραχές ξεκίνησαν στη διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου από την Βιλνέβ-λα-Γκαρέν μετά τον τραυματισμό ενός μοτοσυκλετιστή σε σύγκρουση με ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας χωρίς διακριτικά, το οποίο τον είχε σταματήσει για έλεγχο.

Η αστυνομία, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού, είπε ότι ήθελε να ανακρίνει τον οδηγό της μοτοσυκλέτας, ο οποίος κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα κινούμενος ανάποδα προς το ρεύμα και δεν φορούσε κράνος.

Τα πολυώροφα κτιριακά συγκροτήματα στα περίχωρα μεγάλων πόλεων της Γαλλίας έχουν αποτελέσει πολλές φορές θέατρο ταραχών με αφορμή κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα. Το 2005, οι ταραχές είχαν διαρκέσει τρεις εβδομάδες και είχαν προκληθεί έπειτα από τον θάνατο δύο νεαρών που διέφυγαν από τον έλεγχο της αστυνομίας σε ένα υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter