Γαλλία: Τα 3/4 των πολιτών είναι κατά της εξόδου της χώρας από την ΕΕ

Γαλλία: Τα 3/4 των πολιτών είναι κατά της εξόδου της χώρας από την ΕΕ

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γάλλων είναι κατά της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και της επιστροφής στο γαλλικό φράγκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το αποτέλεσμα της οποίας αντιτίθεται στην επιθυμία της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν που επιθυμεί ένα “Frexit” (κατά το Brexit).

Περίπου το 72% των ερωτηθέντων από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Elabe στη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Les Echos αντιτίθεται στην εγκατάλειψη του ευρώ και στην επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, με το 44% να είναι “σφόδρα αντίθετο”.

Ωστόσο, περίπου το 37% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η παρουσία της χώρας στο κλαμπ των 28 έχει “περισσότερα μειονεκτήματα από πλεονεκτήματα”, γεγονός που δείχνει ότι οι Γάλλοι δεν βλέπουν ιδιαίτερα θετικά τη σημερινή κατάσταση της ΕΕ. Σχεδόν το 31% απάντησε ότι έχει “περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα” και το 32% ότι τα πλεονεκτήματα είναι όσα τα μειονεκτήματα.

Η υποψήφια για τη γαλλική προεδρία Λεπέν επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Γαλλίας στην ΕΕ, την έξοδο από την ευρωζώνη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, το φράγκο.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα χάσει από τον κεντρώο, φιλοευρωπαϊστή Εμανουέλ Μακρόν ή τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter