Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Γαλλία: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Η Μαρίν Λεπέν, η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, θα γνώριζε την ήττα στον β΄ γύρο της αναμέτρησης από τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν, αν και θα προηγείτο των αντιπάλων της στον α΄ γύρο, καταδεικνύουν δύο δημοσκοπήσεις που καταγράφουν την πρόθεση ψήφου και δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Κατά την έρευνα του ινστιτούτου Elabe, η Λεπέν θα επικρατούσε στον γύρο της 23ης Απριλίου συγκεντρώνοντας ποσοστό 25,5% - 26% των ψήφων, έναντι 22% - 23,5% για τον Μακρόν. Αυτές οι εκτιμήσεις δεν απέχουν πολύ από τη δημοσκόπηση του Ifop Fiducial, που καταδεικνύει ότι η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς θα εξασφάλιζε ποσοστό 26% έναντι 21% για τον Μακρόν.

Και στις δύο δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, που βρίσκεται στη δίνη ενός σκανδάλου με πρωταγωνιστές τη σύζυγό του και τα παιδιά του, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό περίπου 18%.

Η έρευνα του Elabe καταδεικνύει ότι η Μαρίν Λεπέν θα έχανε στον τελικό γύρο από τον Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό 37% έναντι 63% αντίστοιχα. Παρόμοια τα αποτελέσματα του Ifop Fiducial: 36% για την πρόεδρο του FN και 64% για τον ανεξάρτητο υποψήφιο.

Σύμφωνα με το Elabe και ο Φιγιόν, εφόσον κατάφερνε να περάσει στο β΄ γύρο της 7ης Μαΐου, θα επικρατούσε της Λεπέν εξασφαλίζοντας ποσοστό 56% έναντι 44%.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.