Γαλλία: Τρεις ελαφρά τραυματίες από την έκρηξη στο πανεπιστήμιο της Λιόν (Video)

Γαλλία: Τρεις ελαφρά τραυματίες από την έκρηξη στο πανεπιστήμιο της Λιόν (Video)

Η έκρηξη τριών φιαλών αερίου την οποία ακολούθησε μια «θεαματική» πυρκαγιά στη στέγη ενός πανεπιστημιακού κτιρίου, κοντά στη Λιόν (νοτιοανατολική Γαλλία), είχε αποτέλεσμα τρεις ελαφρούς τραυματισμούς και την εκκένωση της πανεπιστημιούπολης, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Η πυρκαγιά, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 ώρα Ελλάδας, στην ταράτσα ενός κτιρίου της πανεπιστημιούπολης Ντουά, στη Βιλερμπάν στην περιοχή της Λιόν, τέθηκε «υπό έλεγχο» στα τέλη του πρωινού, σύμφωνα με τους πυροσβέστες. Όμως το πανεπιστήμιο προειδοποίησε στο Twitter πως «η επέμβαση των συνεργείων διάσωσης θα συνεχιστεί όλη την ημέρα» «ώστε να είμαστε σίγουροι ότι η φωτιά δεν θα αναζωπυρωθεί».

Πλάνα που γυρίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες και αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν θεαματικές εκρήξεις τις οποίες ακολούθησαν μεγάλες φλόγες, στη συνέχεια μια στήλη μαύρου καπνού.

Το πανεπιστήμιο Λιόν 1 ειδικεύεται στο πεδίο των θετικών επιστημών και στην πανεπιστημιούπολή του, που εκκενώθηκε από τους πυροσβέστες, συχνάζουν περίπου 800 άτομα.

Υπάλληλος του πανεπιστημίου εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε μια ισχυρή έκρηξη, την οποία ακολούθησαν δύο εκρήξεις μικρότερης ισχύος στη στέγη του κτιρίου που βρίσκεται κοντά στη βιβλιοθήκη, η οποία στεγάζει κυρίως ένα εργαστήριο χημείας και βιοχημείας.

Το πανεπιστήμιο απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια χημικών προϊόντων και ζήτησε από τους φοιτητές του και τους επισκέπτες να παραμείνουν σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων από το κτίριο.

Οι τρεις φιάλες αερίου είχαν αποθηκευτεί στην ταράτσα του κτιρίου από μια εταιρία δημοσίων έργων, που πραγματοποιούσε μονωτικές εργασίες. Οι αιτίες της έκρηξης είναι προς το παρόν άγνωστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter