Γαλλία: Τρίτη νύχτα ταραχών στο Παρίσι, μετά το βιασμό 22χρονου με γκλομπ από αστυνομικό (Photos)

Γαλλία: Τρίτη νύχτα ταραχών στο Παρίσι, μετά το βιασμό 22χρονου με γκλομπ από αστυνομικό (Photos)

Νύχτες που παραπέμπουν στο 2005 θυμίζουν τα επεισόδια που εκτυλίσσονται από την περασμένη εβδομάδα, στο προάστιο Ωλνέ-σου-Μπουά της γαλλικής πρωτεύουσας. 26 άνθρωποι συνελήφθησαν μόνο το χθεσινό βράδυ, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, στις ταραχές που ξέσπασαν μετά τη σύλληψη ενός αστυνομικού που φέρεται να σοδόμισε έναν νεαρό με το γκλομπ του.

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν την Δευτέρα σε μια πορεία σε ένδειξη συμπαράστασης στο 22χρονο θύμα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πυρπολήθηκαν 5 – 10 αυτοκίνητα, ενώ υπέστησαν ζημιές περιπολικά και ασθενοφόρα. Από αστυνομική πηγή έγινε επίσης γνωστό ότι οι αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή, εγκλωβίστηκαν και αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα για να διαλύσουν το πλήθος.

Ο δήμαρχος του Ολνέ-σου-Μπουά, Μπρουνό Μπεσιζά, ζήτησε την Τρίτη από την κυβέρνηση να στείλει ένα «ισχυρό μήνυμα» στους κατοίκους για να τους διαβεβαιώσει ότι «το κράτος τους στηρίζει, δεν είναι εναντίον τους». Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ τόνισε ότι θα επιδειχθεί η μεγαλύτερη αυστηρότητα στους αστυνομικούς που θα κριθούν ένοχοι για «σοβαρά παραπτώματα». «Ξέρω μέχρι ποιου σημείου εκτίθενται οι αστυνομικοί στο πλαίσιο του αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας και της βίας, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι απολύτως υποδειγματικοί», τόνισε.

Ο πρόεδρος Ολάντ επισκέφθηκε τον νεαρό που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας στο Ολνέ-σου-Μπουά

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επισκέφθηκε σήμερα το προάστιο του Παρισιού όπου ένας νεαρός φέρεται ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας, σε μια υπόθεση που στάθηκε αφορμή για τρεις συνεχόμενες νύχτες κινητοποιήσεων και επεισοδίων.

Ο Ολάντ μετέβη στο νοσοκομείο του Ολνέ-σου-Μπουά και πέρασε μισή ώρα με το θύμα, τον 22χρονο Τεό και την οικογένειά του. Ο νεαρός τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη σύλληψή του, την περασμένη Πέμπτη και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καθώς, όπως υποστηρίζει, ένας αστυνομικός τον σοδόμισε με το γκλομπ του.

Ο Γάλλος πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο του Τεό, ενός νεαρού “γνωστού για την υποδειγματική συμπεριφορά του”, ο οποίος αντέδρασε “με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα” σε αυτό που του συνέβη.

Ο ίδιος ο Τεό κάλεσε τους νεαρούς της γειτονιάς του να “μην κάνουν πόλεμο” αλλά “να παραμείνουν ενωμένοι” και τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

Ο αστυνομικός που φέρεται ότι σοδόμισε τον νεαρό κατηγορείται για βιασμό ενώ τρεις συνάδελφοί του κατηγορούνται για βιαιοπραγία από κοινού.

“Η δικαιοσύνη (…) εγγυάται τις ελευθερίες και οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι ο δικαστής τους προστατεύει” είχε δηλώσει νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη έχει τον ρόλο του προστάτη για τους πολίτες ακόμη και όταν στην υπόθεση εμπλέκονται μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

http://metro.co.uk/video/riots-break-paris-police-rape-young-black-man-1407619/

null

Στο προάστιο Ωλνέ Σου Μπουά κατοικεί ο 22χρονος μαύρος, που χρειάστηκε να χειρουργηθεί μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον αστυνομικό, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, την περασμένη Πέμπτη. Το επεισόδιο αυτό βιντεοσκοπήθηκε εν μέρει. Στο βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, που ανήρτησε η ιστοσελίδα metro, φαίνονται τέσσερις αστυνομικοί να σταματούν στον δρόμο έναν 22χρονο για εξακρίβωση στοιχείων, να του επιτίθενται και ένας από αυτούς να βιάζει τον νεαρό με το γκλομπ του.

Ο 22χρονος τραυματίστηκε τόσο σοβαρά που στη συνέχεια, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ακόμα και σήμερα οι κηλίδες αίματος στο σημείο της επίθεσης είναι εμφανείς, με τον 22χρονο να παραμένει με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο.

Εκτός από τον αστυνομικό που κατηγορείται για βιασμό, οι τρεις συνάδελφοί του κατηγορούνται για «εσκεμμένη βία» και βιαιοπραγία από κοινού και θα δικαστούν, με την αστυνομία να αρνείται τις κατηγορίες. Όλοι τους έχουν τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά τους.

http://metro.co.uk/video/police-assault-22-year-old-truncheon-1407595/

null

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter