Γαλλία: Χιλιάδες διαδηλωτές στον δρόμο κατά της ακροδεξιάς (Videos – Photos)

Γαλλία: Χιλιάδες διαδηλωτές στον δρόμο κατά της ακροδεξιάς (Videos – Photos)
Protesters march during a demonstration in Marseille, southern France, Saturday, June 15, 2024. Anti-racism groups joined French unions and a brand-new left-wing coalition in protests in Paris and across France on Saturday against the surging nationalist far right as frenzied campaigning is underway ahead of snap parliamentary elections. (AP Photo/Daniel Cole)

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες το Σάββατο στο Παρίσι και σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία για να διαμαρτυρηθούν κατά του ακροδεξιού «Εθνικού Συναγερμού» (RN) ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών για το γαλλικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησαν τα συνδικάτα, περίπου 600 χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους όλης της χώρας. Μασσαλία, Τουλούζ, Λυών και Λιλ ήταν οι άλλες πόλεις που μάζεψαν μεγάλο αριθμό συγκεντρωμένων.

Τουλάχιστον 150 πορείες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλη τη Γαλλία σε πόλεις όπως η Μασσαλία, η Τουλούζη, τη Λιόν, τη Νίκαια και η Λιλ.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, αφότου η κεντρώα συμμαχία του κατατροπώθηκε από τον RN στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Μια πρώτη σειρά δημοσκοπήσεων προέβλεψε ότι το RN θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές και να είναι σε θέση να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το περιοδικό Le Point που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή προέβλεψε ότι η RN θα προηγηθεί στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών με 29,5% των ψήφων, ελάχιστα μπροστά από το Λαϊκό Μέτωπο με 28,5%. Το κεντρώο κόμα του Μακρόν βρισκόταν στο 18%.

 

Ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε το Σάββατο (15/6) ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το νέο Λαϊκό Μέτωπο, τη σύμπραξη των κομμάτων της Αριστεράς ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με εφημερίδα της περιοχής της πόλης Τουλ, στην οποία ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας είχε διατελέσει δήμαρχος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο 70χρονος πολιτικός θα κατέλθει υποψήφιος στον νέο εκλογικό κύκλο στον οποίο θα μπει η χώρα.

Διαβάστε επίσης 

Ανασχηματισμός: Υπουργοποιήθηκαν 4 μέλη της εξεταστικής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 87-82: «Πράσινος» πρωταθλητής διά πυρός και σιδήρου (Videos)

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης γύρισε την πλάτη σε όσους υπέδειξε να απέχουν από τη ψηφοφορία για τα ομόφυλα

Ιταλία: Κρουαζιερόπλοιο του Μ. Ηλιόπουλου που θα φιλοξενούσε αστυνομικούς στη σύνοδο G7 κατασχέθηκε λόγω «άθλιων» συνθηκών υγιεινής (Photos)

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι όροι Πούτιν για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter