Γαλλία: Ζευγάρι κατηγορήθηκε ότι θα θυσίαζε τον 5χρονο γιο του στη μαροκινή Σαχάρα

Γαλλία: Ζευγάρι κατηγορήθηκε ότι θα θυσίαζε τον 5χρονο γιο του στη μαροκινή Σαχάρα

Να θυσιάσει τον πεντάχρονο γιο του στο μαροκινό τμήμα της ερήμου Σαχάρας σχεδίαζε ένα ζευγάρι Γάλλων το οποίο δικάστηκε την Πέμπτη σε μια υπόθεση που προκάλεσε σάλο στη γαλλική κοινή γνώμη.

Οι δύο καθηγητές μουσικής από μια περιοχή κοντά στο Μπορντό, συνελήφθησαν στη νότια Ισπανία τον Δεκέμβριο του 2023 πριν επιβιβαστούν σε πλοίο για την Ταγγέρη. Πρόσφατα είχαν υπενοικιάσει το διαμέρισμά τους κοντά στην πόλη του Μπορντό και έφυγαν από τη Γαλλία με ένα καινούργιο τετρακίνητο όχημα.

Η εισαγγελία του Μπορντό είχε λάβει μια καταγγελία από μια συγγενή λίγες ημέρες πριν, η οποία εξέφραζε ανησυχίες για σχόλια που έκανε ο πατέρας. Η συγγενής ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας είχε πει ότι ήθελε να «θυσιάσει» το παιδί στην έρημο Σαχάρα επειδή πίστευε ότι ήταν «δαιμονισμένο».

Σύμφωνα ωστόσο με τον δικηγόρο του πατέρα, Οντρέ Μπουσιγιόν «ποτέ δεν είχε την πρόθεση να βλάψει τον γιο του με οποιονδήποτε τρόπο».  Το ζευγάρι απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι ήταν μέλος εγκληματικής συμμορίας και ότι δεν εκπλήρωσε τα γονικά του καθήκοντα, δήλωσε η ομάδα υπεράσπισής τους σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η δικηγόρος της μητέρας, ονόματι Μαρί Λ. Ορελί Φιλιπί δήλωσε ότι το ζευγάρι είχε πάει στο Μαρόκο δύο χρόνια νωρίτερα, και ήθελε να επιστρέψει για «αόριστο χρονικό διάστημα».

Αλλά η Μερλέν Λαμπαντί, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του παιδιού, υποστήριξε ότι «τα μυστικιστικά σχόλια και η ανεξήγητη συμπεριφορά του ζευγαριού» είχαν θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του γιού τους. Λέγεται ότι το παιδί όταν βρέθηκε ανέφερε ότι «κρύωνε, ότι ήταν φοβισμένο και ότι έβγαζε το φίδι μέσα μας».

Από πλευρά της, η ισπανική πολιτοφυλακή δήλωσε ότι οι γονείς φαινόταν να πάσχουν από «ψυχιατρικά προβλήματα».

Το παιδί βρίσκεται τώρα υπό την επιμέλεια των παππούδων του από την πλευρά της μητέρας του, δήλωσε η δικηγόρος Μερλέν Λαμπαντί.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες «έχουν κάνει πολλή δουλειά για να αποδομήσουν όλες αυτές τις ιδέες, ώστε να μην φοβάται πλέον τον έξω κόσμο, τους άλλους», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Πήγαν να εξαφανίσουν αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville

«Πιο έντονη η δεύτερη φάση του καύσωνα» – Πόσο θα διαρκέσει

24 κωμικοί γέμισαν το θέατρο Πέτρας και μάζεψαν χρήματα για ένα ασθενοφόρο για την Παλαιστίνη (Video)

Οι μουσικοί της Σεζάρια Εβόρα στο Θέατρο Βράχων

Γιώργος Τσαγκαράκης: Μπάζωμα η υπαγωγή του ΣΔΟΕ στην ΑΑΔΕ

Ετικέτες

Documento Newsletter