Γαλλικά όπλα χρησιμοποιεί η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο της Υεμένης

Γαλλικά όπλα χρησιμοποιεί η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο της Υεμένης

Γαλλικά όπλα χρησιμοποιούνται στις συγκρούσεις στην Υεμένη, επιβεβαίωσε ένα υπόμνημα της γαλλικής στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών που αντικρούει την επίσημη γραμμή του Παρισιού, όπως αποκάλυψε σήμερα ο γαλλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Disclose.

Βάσει της γραμμής του Παρισιού, το οποίο δεν αρνείται την ύπαρξη του υπομνήματος αυτού, τα γαλλικά όπλα που διαθέτουν η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν χρησιμοποιούνται παρά για αμυντικούς σκοπούς στην Υεμένη.

Ωστόσο βάσει του υπομνήματος της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (DRM), το οποίο δόθηκε στη γαλλική κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2018 και περιήλθε στην κατοχή του Disclose, γαλλικά όπλα χρησιμοποιούνται στο έδαφος της Υεμένης από το Ριάντ και το Αμπού Ντάμπι εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι.

Πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν τακτικά τις εξαγωγές γαλλικών όπλων στις αντιμαχόμενες πλευρές στην Υεμένη, καθώς, σύμφωνα με τις ΜΚΟ, ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν εναντίον αμάχων.

Σύμφωνα με το εν λόγω υπόμνημα, 48 πυροβόλα Caesar τα οποία έχει παράξει η γαλλική εταιρεία Nexter και έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Υεμένης «στηρίζουν τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, που έχουν τη βοήθεια των σαουδαραβικών ενόπλων δυνάμεων, στην προέλασή τους στην Υεμένη». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter