Γαλλικές εκλογές: Αμφισβητεί τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου το επιτελείο Μελανσόν

Γαλλικές εκλογές: Αμφισβητεί τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου το επιτελείο Μελανσόν

Για χειραγώγηση του αποτελέσματος στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογώνστη Γαλλία κάνει λόγο το επιτελείο του επικεφαλής του αριστερού μετώπου Nupes, Zαν-Λικ Μελανσόν, κατηγορώντας το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών για αλχημείες που στέρησαν από την παράταξή τους την πρωτιά.

Ειδικότερα, το επιτελείο της αριστερής συμμαχίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ότι δεν προσμέτρησε στις δυνάμεις της  Nupes υποψηφίους που από την αρχή είχαν καταγραφεί ως υποψήφιοι της Συμμαχίας της Αριστεράς, στερώντας έτσι από την παράταξη τους 44.120 ψήφους που θα την έφερναν πρώτο κόμμα.

Καλούν ακόμα τα μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύσουν τους δικούς τους υπολογισμούς όπως έκανε η κεντροδεξιά εφημερίδα Le Monde, η οποία «διόρθωσε» το υπουργείο Εσωτερικών δίνοντας πρωτιά στην παράταξη του Μελανσόν έναντι του Μακρόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως  για πρώτη φορά στην ιστορία της Πέμπτης Δημοκρατίας της Γαλλίας στις βουλευτικές εκλογές το κόμμα του προέδρου δεν εξελέγη ξεκάθαρα πρώτο το βράδυ του πρώτου γύρου.

Μένει να φανεί στον δεύτερο γύρο την ερχόμενη Κυριακή εάν ο Μακρόν ο οποίος επανεξελέγη την 24η Απριλίου για δεύτερη πενταετή θητεία, θα συνεχίζει να εφαρμόζει την πολιτική του ή αν θα επιβεβαιωθεί η θεαματική άνοδος του αριστερού μετώπου.

Πηγή: AFP, BBC

Διαβάστε επίσης:

Γαλλικές εκλογές: Οριακά μπροστά ο Μακρόν σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα – Απειλείται από το αριστερό μέτωπο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter