Γαλλικές εκλογές με άρωμα τρομοκρατίας

Γαλλικές εκλογές με άρωμα τρομοκρατίας

Και εκεί που ο Μακρόν, όχι απλά συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά δέχτηκε και τηλεφώνημα από τον Ομπάμα, σημειώνεται τρομοκρατική επίθεση με ένα νεκρό στην καρδιά του Παρισιού, δύο μέρες πριν τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ενώ σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη!

Χωρίς να μπαίνουμε σε θεωρίες συνωμοσίας, γεγονός είναι ότι μία τέτοια επίθεση, την ώρα που σε όλες τις δημοσκοπήσεις η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν είναι σταθερά δεύτερη, με μικρή διαφορά από τον πρώτο Εμανουέλ Μακρόν, σίγουρα δεν είναι για καλό! Και αυτό γιατί όλα τα εθνικιστικά και ακροδεξιά κόμματα των τελευταίων χρόνων στην Ευρώπη και τον κόσμο έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο την τρομοκρατία, όπως εξάλλου και το προσφυγικό…

Τώρα, βέβαια, υπάρχει και ένα αισιόδοξο στοιχείο, που αφορά αποκλειστικά στους Γάλλους. Γιατί έχουν αποδείξει, όχι μόνον ο γαλλικός λαός, αλλά και τα κοινοβουλευτικά κόμματα της χώρας, ότι μπροστά στον κίνδυνο επικράτησης της ακροδεξιάς ξέρουν πραγματικά τι θα πει εθνική ενότητα – όχι σαν αυτήν που εννοούν εδώ οι δικοί μας!

Το έχουν αποδείξει στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας, όταν ο ίδιος ο Φρανσουά Ολλάντ είχε καλέσει τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν στο δεύτερο γύρο τους υποψηφίους του Σαρκοζί, προκειμένου να μην επικρατήσει το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν. Και το αποδεικνύουν και τώρα οι ψηφοφόροι, καθώς στις δημοσκοπήσεις όλοι οι υποψήφιοι κερδίζουν με μεγάλη διαφορά την Λεπέν στο δεύτερο γύρο. Ας ελπίσουμε ότι η τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι δεν θα αλλάξει αυτή την εικόνα…

Όσο για τον 39χρονο Μακρόν, είναι ο μοναδικός υποψήφιος που έχει μιλήσει με τον Ομπάμα, τον πλέον δημοφιλή Αμερικανό πρόεδρο στη Γαλλία ακόμα και σήμερα! Όπως έγινε γνωστό, ο Ομπάμα επικοινώνησε με δική του πρωτοβουλία με τον Γάλλο ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία της Γαλλίας, τρεις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Από την πλευρά του Μακρόν ανακοινώθηκε ότι ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος ήθελε να ανταλλάξουν απόψεις για την προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία, καθώς και για το μέλλον τις Ευρώπης και τις προοδευτικές αξίες, τις οποίες συμμερίζονται και οι δύο.

Όσο για την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ομπάμα, επισημάνθηκε ότι στόχος της επικοινωνίας δεν ήταν να εκφράσει την υποστήριξή του στον Μακρόν, καθώς ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν στηρίζει επισήμως κανέναν υποψήφιο, αλλά ότι το έκανε επειδή αποδίδει στη Γαλλία ιδιαίτερη σημασία, γιατί είναι στενή σύμμαχος των ΗΠΑ και λόγω του ρόλου της στην προάσπιση των προοδευτικών αξιών στην Ευρώπη και τον κόσμο. Να σημειωθεί, πάντως, ότι σύμφωνα με τον Μακρόν οι δύο πολιτικοί βρίσκονται σε επικοινωνία εδώ και εβδομάδες. Μάλιστα! Κατά τα άλλα, δεν στηρίζει κανέναν… Αλλά τι να σου κάνει κι ο Ομπάμα, με τον τρελό που τον διαδέχτηκε στην προεδρία των ΗΠΑ! Ό,τι μπορεί κάνει κι αυτός! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter