Γαλλικές εκλογές: Live το debate Μακρόν-Λεπέν – Οι απαιτήσεις των δύο αντιπάλων

Γαλλικές εκλογές: Live το debate Μακρόν-Λεπέν – Οι απαιτήσεις των δύο αντιπάλων

Στο Παρίσι έχουν στραφεί όλα τα βλέμματα και στο σημερινό ντιμπέιτ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της ακροδεξιάς αντιπάλου του Μαρίν Λεπέν λίγα μόλις 24ωρα πριν το β΄γύρο των γαλλικών εκλογών το αποτέλεσμα του οποίου δεν θα επηρεάσει μόνο τη Γαλλία αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι Μακρόν και Λεπέν έπειτα από πέντε χρόνια βρίσκονται και πάλι πρόσωπο με πρόσωπο με σκοπό να πείσουν το γαλλικό λαό να τους δώσει ψήφο εμπιστοσύνης την ερχόμενη Κυριακή. Μέχρι στιγμής ο Μακρόν προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 54% έναντι 46% της Λεπέν, ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει πολλά περιθώρια για εφησυχασμό, δεδομένου του κινδύνου οι αριστεροί ψηφοφόροι να αποφασίσουν να μείνουν στο σπίτι τους κι έτσι η αποχή να είναι μεγάλη.

Τι να περιμένουμε

Η Μαρίν Λεπέν αναμένεται να κάνει μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση από αυτή το 2017 όπου είχε εμφανιστεί εντελώς απροετοίμαστη μπροστά στον Μακρόν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde η Μαρίν Λεπέν σκοπεύει να εμφανιστεί ως αξιόπιστη Γαλλίδα ηγέτιδα και να αναγάγει σε «δημοψήφισμα» κατά του Μακρόν την εκλογική αναμέτρηση, παρουσιάζοντας τον Γάλλο πρόεδρο ως «απόμακρο» και εξαπολύοντας επίθεση κατά των πεπραγμένων της κυβέρνησής του.

Από την πλευρά του Εμανουέλ Μακρόν, θα προσπαθήσει να πείσει τους αριστερούς ψηφοφόρους, ιδίως εκείνους που ψήφισαν τον Μελανσόν στον α΄γύρο, να τον ψηφίσουν την Κυριακή, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση του κόμματός του, μόνον το ένα τρίτο είπαν ότι θα στηρίξουν με την ψήφο τους τον Γάλλο πρόεδρο.Ο Επιπλέον, αναμένεται να επιδιώξει να παρουσιάσει τη Λεπέν ως επικίνδυνη εξτρεμίστρια, την οποία οι Γάλλοι δεν μπορούν να εμπιστευτούν όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική, ειδικά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σκληρές διαπραγματεύσεις για το ντιμπέιτ

Ωστόσο, πριν καλά καλά ξεκινήσει το ντιμπέιτ οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι έχουν ήδη ξεκινήσει να διαφωνούν σχετικά με την αποψινή βραδιά.

Η πρώτη διαφωνία καταγράφηκε όταν η ομάδα Μακρόν δέχθηκε την πρόταση της παραγωγής για κινηματογράφηση των αντιπάλων, καθώς αυτοί εισέρχονται στο στούντιο. Η Λεπέν όμως αρνήθηκε.

Οι δύο υποψήφιοι ζήτησαν η συζήτηση να πραγματοποιηθεί χωρίς κοινό και τους αντιπάλους να στέκονται όρθιοι και σε απόσταση τριών μέτρων μεταξύ τους. Μέχρι και η θερμοκρασία του στούντιο κανονίστηκε εκ των προτέρων, με τους δύο υποψηφίους να συμφωνούν στους 19 βαθμούς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter