Γαλλικό ΥΠΟΙΚ: Μεσολαβούμε για να οικοδομηθεί μια συναίνεση σχετικά με το ελληνικό χρέος

Γαλλικό ΥΠΟΙΚ: Μεσολαβούμε για να οικοδομηθεί μια συναίνεση σχετικά με το ελληνικό χρέος

Για την προβολή στα διεθνή μέσα, της πρότασης του Γάλλου υπουργού Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ, σχετικά με την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους με «ρήτρα ανάπτυξης», που παρουσίασε στην Αθήνα, έχει ιδιαίτερα κινητοποιηθεί από χθες, το υπουργικό περιβάλλον.

«Στόχος μας είναι να οικοδομηθεί μια συναίνεση. Να γίνει μια προβολή των οικονομικών παραγόντων, οι δε Έλληνες θα μπορέσουν να πουν ότι έχουν ένα σύστημα μέσω του οποίου, η ανάπτυξη θα μπορέσει θα αντικατοπτρίζεται στις αποπληρωμές» εξήγησε αξιωματούχος από το υπουργείο «Μπερσί» και πρόσθεσε: «Είμαστε σε μια δυναμική ικανή να μας οδηγήσει σε μια ζώνη προσγείωσης, για την επίτευξη του βασικού στόχου που είναι η εξασφάλιση μιας συμφωνίας την Πέμπτη».

Στο μεγάλο ερώτημα «τι μπλοκάρει την κατάσταση» στενοί συνεργάτες του υπουργού θεωρούν, ότι σε αυτό το στάδιο «δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο για το οποίο θα μπορούσαν να πουν ότι υπάρχει διαφωνία, όπως για παράδειγμα, στις προβολές για την ανάπτυξη ή για το πρωτογενές πλεόνασμα στα προσεχή πέντε ή δέκα έτη. Η διαπραγμάτευση για την Ελλάδα, έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ περίπλοκο παιγνίδι, με πολλούς παίκτες και πολλές παραμέτρους. Η προσπάθεια της Γαλλίας είναι μεσολαβητική. Προσπαθεί να βρει έναν κοινό χώρο προσγείωσης που να έχει ο καθένας μια σχετική ικανοποίηση. Να μπορεί να κάνει κάποιες υποχωρήσεις εξασφαλίζοντας όμως κάποιες εγγυήσεις, τονίζουν.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να γίνει κατανοητός και ο μηχανισμός αποπληρωμών σε σχέση με την ανάπτυξη, που προτείνει η Γαλλία. Στόχος είναι να δοθεί μια ευελιξία, να ληφθεί υπόψη η ανάπτυξη σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα που ζητούν οι Έλληνες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter