Γάλλοι επιστήμονες: «Πολύ πιθανό» δεύτερο κύμα κορονοϊού το επόμενο φθινόπωρο

Γάλλοι επιστήμονες: «Πολύ πιθανό» δεύτερο κύμα κορονοϊού το επόμενο φθινόπωρο

Ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού είναι «πολύ πιθανό» στη Γαλλία το φθινόπωρο ή τον χειμώνα, προειδοποίησε σήμερα η ομάδα των επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση, καθώς οι αρχές επιδιώκουν να τιθασεύσουν μια αύξηση των νέων κρουσμάτων που σημειώθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Αφότου τα αυστηρά μέτρα lockdown που επέβαλαν μείωσαν τα ποσοστά μόλυνσης, πολλές ευρωπαϊκές χώρες βλέπουν τώρα τους αριθμούς να αυξάνονται πάλι, ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης των περιορισμών στην προσπάθεια να περιοριστεί η οικονομική ζημία, και περισσότερων κοινωνικών συναναστροφών.

«Η κατάσταση είναι επισφαλής και θα μπορούσαμε να πέσουμε σε ένα σενάριο που θα είναι λιγότερο υπό έλεγχο όπως στην Ισπανία», αναφέρεται σε μια ανακοίνωση της γαλλικής επιστημονικής επιτροπής που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας.

«Είναι πολύ πιθανό να έχουμε ένα δεύτερο επιδημικό κύμα αυτό το φθινόπωρο ή τον χειμώνα», αναφέρεται στην έκθεση όπου προστίθεται ότι αν οι πολίτες δεν τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης, δεν μπορεί να αποκλειστεί μια επιστροφή της επιδημίας ακόμη και το καλοκαίρι.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται αφού ο επικεφαλής του ιατρικού συλλόγου της Γερμανίας δήλωσε πως η Γερμανία αντιμετωπίζει ήδη ένα δεύτερο κύμα που κινδυνεύει να καταστρέψει την αρχική της επιτυχία με τη μη τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης.

Οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη αρχίσει να αυστηροποιούν τους κανόνες δημόσιας υγιεινής, με πόλεις όπως η Λιλ και η Ναντ να έχουν καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε πολυσύχναστες πεζοδρομημένες περιοχές.

Η Γαλλία έχει καταγράψει 3.376 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19 τις τελευταίες τρεις ημέρες και ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας εξαιτίας της ασθένειας έχει αρχίσει να αυξάνεται.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που βρίσκεται σε διακοπές στη θερινή κατοικία του στην Μπρεγκανσόν, στις ακτές της Μεσογείου, αναμένεται να μεταβεί στην πόλη-λιμάνι Τουλόν αργότερα σήμερα προκειμένου να συναντήσει εργαζόμενους σε κοινωνικές υπηρεσίες που φροντίζουν ηλικιωμένους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter