Γάλλος δημοσιογράφος κρατείται στην Κωνσταντινούπολη

Γάλλος δημοσιογράφος κρατείται στην Κωνσταντινούπολη

Ο δημοσιογράφος Ολιβιέ Μπερτράν του γαλλικού ιστότοπου Les Jours συνελήφθη χθες στο διεθνές αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης, όπου κρατείται από την αστυνομία, και αναμένεται να απελαθεί στην Γαλλία, ανέφερε σε ανακοίνωση ο ιστότοπος σήμερα «καταγγέλλοντας ένα νέο πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου».

Ο Μπερτράν που είχε συλληφθή στην Τουρκία τον Νοέμβριο, επέστρεψε στην χώρα για να καλύψει το δημοψήφισμα της Κυριακής για την συνταγματική αναθεώρηση.

Αλλά «οι αστυνομικές αρχές του δήλωσαν ότι το όνομα του συγκαταλέγεται» στην λίστα των ‘ανεπιθύμητων’, «χωρίς να δικαιολογούν ή να προσδιορίζουν το νομικό πλαίσιο αυτής της απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία», ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος προσήχθη λίγο μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο και κρατείται από τις αστυνομικές αρχές του αεροδρομίου, καθώς περιμένει να απελαθεί στην Γαλλία αύριο.

Ο Μπερτράν είχε προσαχθεί τον Νοέμβριο κατά την διάρκεια ρεπορτάζ που πραγματοποιούσε στην επαρχία του Γκαζιαντέπ και κρατήθηκε για τρεις μέρες όταν και απελάθηκε «χωρίς να ειπωθεί καμία αιτία», ούτε στον ίδιο, ούτε στις γαλλικές αρχές, σύμφωνα με τον ιστότοπο. Όπως πρόσθεσε το ενημερωτικό μέσο από τότε «οι τουρκικές αρχές δεν έχουν αναφέρει κάποια εξήγηση για αυτή την αυθαίρετη σύλληψη».

Αυτή η «ανησυχητική κατάσταση», κάνει «περισσότερο απαραίτητο από ποτέ για τους ξένους δημοσιογράφους να εργαστούν για να αποκαλύψουν το αυταρχικό καθεστώς του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», τόνισε η Les Jours.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter