Γάλλος πρέσβης: «Είναι απαραίτητο οι θυσίες των Ελλήνων φίλων μας να καρποφορήσουν»

Γάλλος πρέσβης: «Είναι απαραίτητο οι θυσίες των Ελλήνων φίλων μας να καρποφορήσουν»

Την ανάγκη «να βγει η Ελλάδα γρήγορα από το μπλοκάρισμα των διαπραγματεύσεων», προκειμένου «να υλοποιηθούν οι ευνοϊκές προβλέψεις για την ελληνική οικονομία» εντός του 2017, υπογράμμισε ο Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, τονίζοντας ότι «η Γαλλία εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση».

Στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του, στη διάρκεια της δεξίωσης για το Νέο Έτος που δόθηκε χτες το βράδυ στην πρεσβευτική κατοικία, μιλώντας στα ελληνικά, ο κ. Σαντεπί είπε: «Είναι απαραίτητο οι θυσίες των Ελλήνων φίλων μας να καρποφορήσουν. Οι ευνοϊκές προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2017 πρέπει να υλοποιηθούν. Το θέμα αφορά τις επιχειρήσεις, τους δημιουργούς, όσους καινοτομούν, τους μισθωτούς. Όμως για να γίνει αυτό πρέπει να βγούμε σύντομα από το σημερινό μπλοκάρισμα των διαπραγματεύσεων και αυτό είναι δυνατόν, εφ’ όσον πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες έχουν αντιμετωπιστεί. Η Γαλλία εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στην Ευρώπη είπε ότι το 2017 θα είναι μια χρονιά εκλογικά πλούσια- με εκλογές στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία- και ευχήθηκε «η ΕΕ να βρει νέα πνοή» και να είναι μια χρονιά «οικονομικής απογείωσης». Ως προς τη χρονιά που φεύγει, ανέφερε την απειλή των τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και την ελπίδα που γεννάει η συμφωνία για το Κλίμα.

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στον λαϊκισμό, λέγοντας ότι «υπονομεύει τα θεμέλια της δημοκρατίας», για να προσθέσει ότι δεν φτάνει να κατηγορούμε τον λαϊκισμό αλλά «να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα που τον τροφοδοτούν, όπως είναι η απειλή της κοινωνικής θέσης, η αίσθηση ότι χάνεται ο έλεγχος της προσωπικής και συλλογικής ζωής και η ανάγκη προστασίας».

Καταλήγοντας είπε ότι το μέλλον είναι η νεολαία, η οποία ήταν στο επίκεντρο της δράσης της γαλλικής πρεσβείας το 2016, όπως οι εκδηλώσεις, «Η νεολαία που καινοτομεί», στο Γαλλικό Ινστιτούτο και τόνισε έτσι θα συνεχίσουμε και το 2017, με νέους δημιουργούς, νέους καλλιτέχνες.

Ως έμπρακτο παράδειγμα της ανάδειξης startup από τις εκδηλώσεις αυτές, ανέφερε την ελληνική startup vouliwatch, που ήταν παρούσα στη δεξίωση και με την παρουσίασή της έκλεισε τον χαιρετισμό του: «Θα ήθελα να αρχίσουμε το 2017 με μια φωτεινή ανάμνηση από το 2016, που αποτελεί υπόσχεση για το μέλλον. Ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της vouliwatch και θα βρείτε χίλιους λόγους για ν’ αγαπήσετε τη δημοκρατία και να χαμογελάσετε στο αύριο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter