Game of Thrones: Οδηγός επιβίωσης για το επικό φινάλε της σειράς

Game of Thrones: Οδηγός επιβίωσης για το επικό φινάλε της σειράς

Η σειρά που άλλαξε το τηλεοπτικό τοπίο ετοιμάζεται να κλείσει θριαμβευτικά τον επικό της κύκλο.

Στα έξι επεισόδια της 8ης και τελευταίας σεζόν που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 14/4 (και κάθε Κυριακή στις 04.00 και Δευτέρες στις 22.00 στο Novacinema1HD) θα μάθουμε επιτέλους ποιος θα κερδίσει αυτό το αιμοβόρο παιχνίδι του θρόνου. Στο μεταξύ, κάνουμε μια χορταστική αναδρομή στις κορυφαίες στιγμές της μυθικής σειράς και προσπαθούμε να ρίξουμε φως στο σκοτεινό φινάλε που έρχεται.

Σκηνές για να τις βάλεις στο repeat

Στα 67 συνολικά επεισόδια που έχουμε δει μέχρι τώρα πολλές είναι οι σκηνές που έχουν συγκινήσει και κυρίως σοκάρει τους θεατές (πόση σφαγή να αντέξει ένας άνθρωπος σε μία ώρα;). Αρκετοί επιλέγουν ως καλύτερες τις επικές σκηνές μάχης των επεισοδίων «Blackwater», «Battle of the bastards» και «Hardhome» που άλλαξαν ανεπιστρεπτί τα τηλεοπτικά στάνταρ, ενώ άλλοι βάζουν σε υψηλή θέση πιο συγκινητικές στιγμές, όπως ο ηρωικός θάνατος του Χόντορ. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δύναμη της σκηνής της σφαγής των Σταρκ στο επεισόδιο «The Rains of Castamere» της 3ης σεζόν. Είχε συνωμοσία, σασπένς, συγκίνηση και πολύ, πάρα πολύ αίμα. Με λίγα λόγια τα είχε όλα. Στη σκηνή -γνωστή και ως «ο κόκκινος γάμος»- οι πόρτες κλείνουν και η παγίδα θανάτου που έχουν ενορχηστρώσει οι Λάνιστερ με τη βοήθεια των Φρέι δεν αφήνει καμία ελπίδα στον Βασιλιά του Βορρά Ρομπ Σταρκ, τη γυναίκα του Ταλίσα και τη μητέρα του Κέιτλιν, αφήνοντας μερικά εκατομμύρια τηλεθεατές… παγωτό.

Και το χρυσό στις δολοφονίες παίρνει…

Κι αν η σφαγή του «Κόκκινου γάμου» είναι με διαφορά η πιο συγκλονιστική σκηνή της σειράς, ένα σωρό ακόμη δολοφονίες που έβαψαν με αίμα την επίπεδη οθόνη του σπιτιού μας οφείλουν να αναφερθούν σε μια ξεχωριστή λίστα. Ο αποκεφαλισμός του (σχεδόν πρωταγωνιστή) Νεντ Σταρκ μας έδειξε από την αρχή τι εστί «Game of Thrones», εγκαινιάζοντας μια σειρά από βάναυσες δολοφονίες. Παρακολουθήσαμε τον Καλ Ντρόγκο να περιλούζει με λιωμένο χρυσό τον Βισέρις Ταργκάριαν και ακούσαμε το κρανίο του Όμπεριν να θρυμματίζεται από το Βουνό, στο κλείσιμο μιας από τις καλύτερα χορογραφημένες μονομαχίες της σειράς. Οριακά απολαύσαμε -μπορείτε να μας κατηγορήσετε;- το βασανιστικό θάνατο του Τζόφρι και του Ράμσεϊ, είδαμε το δίκαιο να γίνεται πράξη όταν ο Τίριον δολοφόνησε εν ψυχρώ τον πατέρα του και χάσαμε κάθε ελπίδα όταν ο Τζον Σνόου μαχαιρώθηκε ξανά και ξανά από συντρόφους του (η μετέπειτα ανάστασή του είναι άλλη κατηγορία από μόνη της). Όμως η μικρή Σιρίν Μπαράθιον, η οποία ρίχτηκε στην πυρά με εντολή του πατέρα της ως θυσία προς τον Άρχοντα του Φωτός, μπορούμε να πούμε ότι πρωταγωνίστησε σε μία από τις πιο σπαρακτικές σκηνές.

Πολλοί κακοί για το τίποτα;

Εντάξει, ακόμη και στο μακιαβελικό σκηνικό του «Game of Thrones» υπάρχουν (λυκο)συμμαχίες. Έτσι, οι οίκοι των Επτά Βασιλείων, ορκισμένοι εχθροί μέχρι εκείνη τη στιγμή, φαίνεται να συσπειρώνονται στο τέλος της 7ης σεζόν για να αντιμετωπίσουν ενωμένοι την απειλή που έρχεται από την άλλη πλευρά του Τείχους. Πρόκειται για τον Night King, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε σε ένα φλασμπάκ, όταν χιλιάδες χρόνια πριν τα Παιδιά του Δάσους του έδωσαν την τωρινή του μορφή καρφώνοντας στην καρδιά του ένα δρακόγυαλο με σκοπό να γίνει αυτός που θα τα προστατέψει από την επέλαση των Πρώτων Ανθρώπων. Τώρα, έχοντας ένα στρατό από White Walkers, ορδές από Απέθαντους (νεκρούς που μετατρέπει με μια κίνηση σε στρατιώτες-ζόμπι όπως μάθαμε στο εξαιρετικό «Hardhome» της 5ης σεζόν), αλλά και έναν από τους Δράκους, με τη βοήθεια του οποίου κατάφερε να ρίξει το Τείχος, κατευθύνεται στο Γουέστερος πανέτοιμος για τη μεγάλη μάχη της 8ης σεζόν. Και όσο οι προθέσεις του παραμένουν ακόμα άγνωστες (θέλει να αφανίσει τους πάντες ή έχει έναν συγκεκριμένο εχθρό;), το μόνο που γνωρίζουμε ότι μπορεί να τον σταματήσει είναι το δρακόγυαλο, το βαλυριανό ατσάλι και η φωτιά των δράκων.

Ρώτα με ό,τι θες

Πέρα από το φλέγον ερώτημα για τον τελικό νικητή της μεγάλης μάχης, κάτι που εικάζουμε ότι δεν θα μάθουμε νωρίτερα από τα τελευταία λεπτά του δεν-μπορώ-να-περιμένω φινάλε, υπάρχουν άπειρες απορίες που έχουν χτιστεί στις επτά σεζόν που έχουμε ήδη παρακολουθήσει και που περιμένουν εναγωνίως απάντηση, κι άλλες τόσες που δημιουργήθηκαν μετά την προβολή του τρέιλερ και των teaser, αλλά και τη δημοσιοποίηση της επίσημης αφίσας. Εμείς επιλέγουμε να σταθούμε στο κεφάλαιο Μπραν, η ιστορία-γρίφος του οποίου έχει σκορπίσει διάφορα κομμάτια της και στις επτά σεζόν: Μέχρι πού φτάνουν οι δυνάμεις του; Πέρα από τις προφητείες και τα ταξίδια στο παρελθόν, φάνηκε ότι είναι ικανός να ελέγξει τόσο ανθρώπους (Χόντορ) όσο και ζώα (Σάμερ). Μήπως αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ελέγξει και δράκους ή ακόμα και τον Night King από τη στιγμή που τον έχει ήδη αγγίξει;

Στα όπλα!

Oathkeeper

Το ένα από τα δύο σπαθιά που κατασκευάστηκαν από το πολύτιμο βαλυριανό ατσάλι της λεπίδας του Νεντ Σταρκ, το οποίο ο Τζέιμι Λάνιστερ χάρισε στην Μπριάν με σκοπό να προστατεύει τη Σάνσα.

The Needle

Το δώρο του Τζον Σνόου στην αδερφή του λίγο προτού φύγει για τη Νυχτερινή Φρουρά. Η «Βελόνα» σβήνει ένα ένα τα ονόματα από τη λίστα των μελλοθάνατων της Άρια.

Dragonglass dagger

Το πολύτιμο όπλο του Γουέστερος κόντρα στους White Walkers είναι κρυμμένο κάτω από το Ντράγκονστοουν και γίνεται η αιτία για την πολυαναμενόμενη συνάντηση του Τζον Σνόου με την Ντενέρις.

Αυτόν το θρόνο ποιος θα τον πάρει;

Σύμφωνα με τα δεδομένα της 7ης σεζόν που μας άφησε με την Σέρσεϊ στο θρόνο, το αγέννητο παιδί της θα είναι ο διάδοχός της, αν και εφόσον καταφέρει να κρατήσει τη θέση της μέχρι τη γέννησή του. Στην όγδοη σεζόν, όμως, θα αποκαλυφθεί και η αλήθεια που μέχρι τώρα μόνο ο Μπραν και ο Σαμ γνωρίζουν: ο Τζον Σνόου είναι παιδί της Λιάνα Σταρκ και του Ρέγκαρ Ταργκάριεν, γεγονός που τον βάζει δικαιωματικά στο παιχνίδι της διαδοχής. Η αποκάλυψη αυτή θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη… θεία του Ντενέρις; Ποια θα είναι η στάση των απόγονων του οίκου Σταρκ, της Σάνσα, της Άρια και του Μπραν; Και ποιος θα είναι ο ρόλος του Γκέντρι, του μοναδικού γιου του Ρόμπερτ Μπαράθιον που βρίσκεται εν ζωή, ο οποίος εμφανίστηκε στον 7ο κύκλο μετά από απουσία τεσσάρων σεζόν; Όλες οι απαντήσεις στην τελική 8η σεζόν.

Για τους ήρωες που χαθήκαν νωρίς

Καλ Ντρόγκο

Ο ηγέτης των Ντοθράκι πεθαίνει μόλις στην πρώτη σεζόν, από τις στάχτες του σώματός του όμως γεννιούνται οι τρεις δράκοι και η μητέρα τους, Καλίσι.

Ίγκριτ

Στη μάχη του Castle Black, η κοκκινομάλλα των Άγριων ξεψυχάει στα χέρια του Τζον Σνόου, έχοντας αφήσει εποχή με την ατάκα «You know nothing, Jon Snow».

Χόντορ

«Hold the door!» του είπαν, κι εκείνος το έκανε, σώζοντας τη ζωή του Μπραν και πρωταγωνιστώντας στην πιο συγκινητική μέχρι στιγμής σκηνή της σειράς.

Ολένα Ταϊρέλ

Ήπιε πρόθυμα το δηλητήριο που της έδωσε ο Τζέιμι, ζητώντας του να ενημερώσει τη Σέρσεϊ ότι εκείνη ήταν που οδήγησε τον Τζόφρι στον μαρτυρικό θάνατο.

Μετά το φινάλε, τι;

Όλα δείχνουν ότι το ταξίδι στο Γουέστερος δεν πρόκειται να τελειώσει με το φινάλε της 8ης σεζόν του «Game of Thrones». Το ΗΒΟ έχει ήδη ανακοινώσει τη δημιουργία μιας prequel σειράς που θα μας γυρίσει σχεδόν πέντε χιλιάδες χρόνια πίσω από τα γνώριμα γεγονότα στα Επτά Βασίλεια. Σύμφωνα με όσα ξέρουμε για τα επεισόδια που θα γυριστούν φέτος το καλοκαίρι, το Γουέστερος θα είναι ένας τελείως διαφορετικός τόπος, ενώ οι μόνοι γνώριμοι οίκοι είναι αυτοί των Λάνιστερ και των Σταρκ (κάτι που αφήνει απ’ έξω τους Δράκους των Ταργκάριαν). Το Τείχος δεν έχει χτιστεί ακόμα και οι White Walkers επιτίθενται χωρίς εμπόδια στις πόλεις, σε μια περίοδο που (σύμφωνα με την αφήγηση που είχε ακούσει ο Μπραν) ονομάζεται η Μεγάλη Νύχτα. Στους δημιουργούς θα συμμετέχει και ο συγγραφέας Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Ναόμι Γουότς, Τζος Γουάιτχαουζ, Ναόμι Άκι, Ντενίζ Γκαφ κ.ά. Και για όσους δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι το 2020, σημειώστε ότι μία εβδομάδα μετά το μεγάλο φινάλε, που είναι προγραμματισμένο για τις 19 Μαΐου, το HBO θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ «Game of Thrones: The Last Watch», ένα χρονικό αφιερωμένο στη δημιουργία της όγδοης και τελευταίας σεζόν της σειράς.

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ / ΑΠΕ-ΜΠΕ (Της Βασιλικής Γερονίκου)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter