Game over: Ο βρετανικός Τύπος προδικάζει το πολιτικό τέλος του Μπόρις Τζόνσον

Game over: Ο βρετανικός Τύπος προδικάζει το πολιτικό τέλος του Μπόρις Τζόνσον

Μετά τις ηχηρές παραιτήσεις των υπουργών της κυβέρνησης στη Βρετανία, ο βρετανικός Τύπος, ακόμα και οι παραδοσιακά συντηρητικές εφημερίδες, προδικάζουν το τέλος της θητείας του Μπόρις Τζόνσον στην εξουσία.

Στο χείλος του γκρεμού

Στο κύριο άρθρο της ιστοσελίδας των Times, το βρετανικό Μέσο εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει την εμπιστοσύνη τόσο του κόμματός του όσο και της ίδιας της χώρας. Επίσης, αναφέρει ότι είναι λάθος να κρέμεται στην εξουσία μετά από τόσο ηχηρές αποχωρήσεις και μετά από τα αποτυχημένα αποτελέσματα στις πρόσφατες έκτακτες εκλογές.

 

Ο έντυπος Τύπος, ακόμα και εκείνα τα φύλλα που διάκεινται φιλικά προς το Συντηρητικό κόμμα είναι σκληρός και τελεσίδικος για το μέλλον του Μπόρις Τζόνσον. Η Daily Mail χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς για το βρετανό πρωθυπουργό: «Μπορεί ακόμα και τώρα το λαδωμένο γουρουνάκι Μπόρις να ξεφύγει από αυτό το αδιέξοδο;» ενώ το ταμπλόιντ Daily Mirror έχει ένα πηχιαίο «Επιτέλους» στο πρωτοσέλιδό του. Στο έτερο ταμπλόιντ The Sun αναφέρεται ότι ο χρόνος στερεύει για τον Τζόνσον και ότι το Συντηρητικό κόμμα πρέπει να αποφασίσει πότε θα τον διώξει. Το free press φύλλο της Metro αναρωτιέται πώς γίνεται ο πρωθυπουργός να κρεμιέται ακόμα από την εξουσία μετά την αποχώρηση των δυο πρωτοκλασάτων βουλευτών. Guardian και Independent, εφημερίδες που παραδοσιακά κινούνται στο χώρο των Εργατικών, αναφέρουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι στο χείλος του γκρεμού ενώ η συντηρητική Daily Telegraph γράφει ότι ο πρωθυπουργός κρέμεται από μια κλωστή.

Χιονοστιβάδα παραιτήσεων

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζαβίντ και ο υπουργός Οικονομικών –και κατά πολλούς ένας από τους επικρατέστερους για «διάδοχος»- Ρίσι Σουνάκ έστειλαν τις επιστολές παραίτησης στον πρωθυπουργό, πράγμα που έπραξαν και άλλα στελέχη της κυβέρνησης αλλά και του Συντηρητικού κόμματος. Αφορμή ήταν το τελευταίο σεξουαλικό σκάνδαλο που προέκυψε μετά τις αποκαλύψεις ότι ο διορισμένος από τον Τζόνσον κοινοβουλευτικός επικεφαλής των Τόρηδων, Κρις Πίντσερ, είχε προβεί σε άσεμνες ενέργειες υπό την επήρεια μέθης. Ο διορισμός του έγινε παρά το γεγονός ότι ο Τζόνσον ήταν σε γνώση των εν λόγω ενεργειών. Μάλιστα, ο Τζόνσον δεν αρνήθηκε ότι έκανε αστείο λογοπαίγνιο με το όνομά του (Pincher by name, pincher by nature). Σε άλλη μια προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη, σε διακαναλική συνέντευξη, και παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος ο διορισμός του Πίντσερ, η ζημιά όμως είχε ήδη γίνει.

 

Διαβάστε επίσης

Βρετανία: Στενεύει ο κλοιός για τον Τζόνσον – Μπαράζ παραιτήσεων υπουργών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter