Γαμήλιο πάρτυ ΕΕ – πετρελαιάδων για «πράσινα έργα» με τις ευχές της ελληνικής κυβέρνησης

Γαμήλιο πάρτυ ΕΕ – πετρελαιάδων για «πράσινα έργα» με τις ευχές της ελληνικής κυβέρνησης

Mε μια δράση τους, οι ομάδες Extinction Rebellion Athens, Gastivists gr, Άγρυπνοι Πολίτες, Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή και ατομικότητες, βρέθηκαν στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και τέλεσαν, συμβολικά και με χιούμορ τον «γάμο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το λόμπι των ορυκτών καυσίμων. Μάλιστα στο χιουμοριστικό αυτό σκετς κουμπάρα ήταν η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου τους αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της λίστας PCI (Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, που «έρχεται να επιβεβαιώσει το αδιέξοδο στο οποίο μας εγκλωβίζει η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση: περισσότερα έργα ορυκτού αερίου για την υποτιθέμενη μετάβαση σε ένα καθαρότερο ενεργειακά μέλλον. Επιμένουν να κατασπαταλούν δισεκατομμύρια ευρώ των ευρωπαίων φορολογούμενων για την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία τεράστιων υποδομών ορυκτού αερίου, αντί να προωθούνται έργα πραγματικής ενεργειακής μετάβασης (ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων, διαχείριση της ζήτησης και μείωση της κατανάλωσης, επενδύσεις σε μικρές ΑΠΕ με κοινωνική ιδιοκτησία και έλεγχο)».

Τα έργα της λίστας PCI, όπως λένε, «είναι “κοινού ενδιαφέροντος” μόνο για τις πολυεθνικές των ορυκτών καυσίμων. Οι κοινωνίες καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό, για αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην τους, αφού οι διαδικασίες κατάρτισης της λίστας είναι εντελώς αδιαφανείς, σε σημείο που να προκαλούν την αντίδραση ακόμα και θεσμών της ΕΕ».

«Ήρθε η ώρα να συντονιστούμε και να σταματήσουμε τα καταστροφικά τους σχέδια, μαζί με χιλιάδες ανθρώπους σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, και όχι μόνο, που αγωνίζονται για πολιτικές και νομοθεσία που βάζουν πρώτο το κοινωνικό συμφέρον και όχι τα οικονομικά συμφέροντα των πετρελαϊκών – Αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς – Αλλάξτε πολιτική, όχι το κλίμα», καταλήγουν .

Περισσότερες πληροφορίες για τη λίστα PCI: https://tinyurl.com/7wd9y6xz

 

Photo.: Agisilaos Koulouris, Kostas Karavasilis / Video: Agisilaos Koulouris, Άγρυπνοι Πολίτες

Μυστικά & Documento

05/12/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter