Γαβρήλος στη Βουλή: «Ανοίγετε πόρτες και παράθυρα στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες»

Γαβρήλος στη Βουλή: «Ανοίγετε πόρτες και παράθυρα στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες»

Για παράδοση του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εισηγητής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος, κατά την πρώτη συζήτηση του λεγόμενου «μίνι ασφαλιστικού» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με τον υπουργό Εργασίας, Άδωνη Γεωργιάδη, να δέχεται σκληρή κριτική και από τα λοιπά κόμματα του προοδευτικού τόξου.

«Ανοίγετε πόρτες και παράθυρα στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες» κατηγόρησε τη συμπολίτευση ο Γ. Γαβρήλος, τονίζοντας πως η ιδιωτικοποίηση αφορά τα επαγγελματικά ταμεία και τον δεύτερο πυλώνα της κοινωνικής ασφάλισης εν γένει.

Ο εισηγητής και τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό γιατί το κράτος απεμπολεί την εποπτεία των επαγγελματικών ταμείων, τα οποία πλέον θα ελέγχει η ΤτΕ και όχι το υπουργείο Εργασίας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή.

Υπογράμμισε δε πως το νομοσχέδιο προβλέπει εκ νέου αποκλεισμό προσφύγων και μεταναστών από το ΕΣΥ, γεγονός που -όπως σχολίασε- θυμίζει μνημονιακές εποχές που ο Αδ. Γεωργιάδης βρισκόταν στο υπουργείο Υγείας.

Επιπλέον, έκανε λόγο για νέα κυβερνητικά ρουσφέτια, τα οποία δρομολογούνται από τον νέο τρόπο πρόσληψης καθηγητών στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ.

«Χάρισμα στις ασφαλιστικές»

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο ειδικός αγορητής, Γιώργος Μουλκιώτης, έψεξε την πλειοψηφία πως νομοθετεί για άλλη μια φορά χωρίς κοινωνικό διάλογο, βαφτίζοντας το σχέδιο νόμου απορρύθμιση αντί για μεταρρύθμιση.

Όπως εξήγησε, τα 111 από τα 187 άρθρα του νομοσχεδίου «αλλοιώνουν πλήρως τον δεύτερο πυλώνα ασφάλισης», τον οποίο χαρίζουν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες».

«Βόμβα»

Ο Χρήστος Κατσώτης, ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο απαράδεκτο και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου να το αποσύρει. «Πρόκειται για βόμβα σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης» είπε, επισημαίνοντας για εφαρμογή του «ασφαλιστικού Πινοσέτ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter