Γάζα: Άκαρπες οι συνομιλίες για ανακωχή με φόντο την ισραηλινή απειλή για τη Ράφα

Γάζα: Άκαρπες οι συνομιλίες για ανακωχή με φόντο την ισραηλινή απειλή για τη Ράφα

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» στη συνάντηση που είχαν στο Κάιρο οι διαπραγματευτές σχετικά με την κήρυξη ανακωχής στη Γάζα. Πάντως, οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών και ισραηλινών ΜΜΕ, με φόντο την επαπειλούμενη ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, ύστατο καταφύγιο περίπου ενάμισι εκατομμυρίου εκτοπισμένων Παλαιστινίων.

Οι αντιπροσωπείες του Κατάρ, της Αιγύπτου, των ΗΠΑ και του Ισραήλ συμφώνησαν οι συνομιλίες να παραταθούν για ακόμη τρεις ημέρες, ανέφερε η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγή της στην αιγυπτιακή κυβέρνηση. Θα συνεχιστούν σε χαμηλότερο επίπεδο, κατά το δημοσίευμα. Η εφημερίδα Times of Israel έκανε επίσης λόγο περί παράτασης των συνομιλιών.

Η αντιπροσωπεία του Ισραήλ, στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, ο Νταβίντ Μπαρνέα της Μοσάντ και ο Ρονέν Μπαρ της Σιν Μπετ, επέστρεψε στο Ισραήλ, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, που επικαλέστηκε πηγή της στο γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η Αίγυπτος,  υποδέχθηκε χθες τους διευθυντές των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και του Ισραήλ, καθώς και τον επικεφαλής της κυβέρνησης του Κατάρ, για συνομιλίες σχετικά με την κήρυξη νέας ανακωχής, που θα επέτρεπε την απελευθέρωση ομήρων.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς, τον αρχηγό της Μοσάντ Νταβίντ Μπαρνέα, τον πρωθυπουργό του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Άμπντελ Ραχμάν αλ Θάνι και αιγύπτιους αξιωματούχους ήταν «θετικές» και θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των «τριών προσεχών ημερών», μετέδωσε επίσης νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Καχέρα, που θεωρείται γενικά πως έχει δεσμούς με την αιγυπτιακή υπηρεσία πληροφοριών, επικαλούμενο «ανώτερο αιγύπτιο αξιωματούχο».

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Διαπραγματεύσεις για ανακωχή μέσω Καΐρου – «Επιστρέφει στο Τελ Αβίβ η ισραηλινή αντιπροσωπεία»

Πάµε ολοταχώς για σύνταξη στα 70

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού αναμένονται βροχές (LIVE)

Πρωταθλητής στα επιδόματα ο Μητσοτάκης – Έσπασε κάθε ρεκόρ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter