Γάζα: Ανοιχτή η Χαμάς σε παράταση της ανακωχής – Ακροδεξιές πιέσεις στον Νετανιάχου

Γάζα: Ανοιχτή η Χαμάς σε παράταση της ανακωχής – Ακροδεξιές πιέσεις στον Νετανιάχου

Πηγή προσκείμενη στην Χαμάς κάνει λόγο ότι η «είναι σύμφωνη να παραταθεί η ανακωχή κατά τέσσερις ημέρες». Η ισχύς της συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς για την ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους και ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα εκπνέει αύριο, το πρωί της Πέμπτης. «Η Χαμάς είναι σε θέση να απελευθερώσει Ισραηλινούς αιχμαλώτους που κρατά μαζί με άλλα κινήματα της αντίστασης και άλλα μέρη κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, στο πλαίσιο της τρέχουσας συμφωνίας και με τους ίδιους όρους», δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι Ισραηλινοί απαιτούν να απελευθερωθούν ηλικιωμένοι συμπατριώτες τους που δεν μπορουν έτσι κι αλλιώς να είναι έφεδροι, γυναίκες στρατιώτες, έφεδροι στρατιώτες,αλλά και να παραδοθούν τα πτώματα Ισραηλινών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου ή κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους. Σύμφωνα με το Al Jazeera, η Χαμάς φαίνεται να απαντά θετικά στις αιτιάσεις του Ισραήλ.

Πιέζουν οι ακροδεξιοί τον Νετανιάχου – Καμιά παράταση

Παράλληλα οι ακροδεξιοί με το κόμμα τους «Οτσμά Γεχουντίτ» (με 6 έδρες) που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Νετανιάχου απειλούν με αποχώρηση , ενώ 3 στελέχη του κατέχουν υπουργικές θέσεις. Η κατάπαυση του πυρός δεν πρέπει να συνεχιστεί επ’ αόριστον. Συγκεκριμένα, να μην υπάρξει νέα παράταση πέραν της Κυριακής.

Το στίγμα έδωσε ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, από την ακροδεξιά παράταξη του κυβερνητικού συνασπισμού, ο οποιίος απείλησε την Τρίτη με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό εάν δεν συνεχιστεί ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς μετά τη λήξη της ολιγοήμερης εκεχειρίας.

«Τερματισμός του πολέμου = Διάλυση της κυβέρνησης», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X. Σύμφωνα με τους Times of Israel, εφόσον η κυβέρνηση Νετανιάχου εξακολουθήσει να έχει την υποστήριξη του κόμματος «Εθνική Ενότητα» του Μπένι Γκαντς, θα αντέξει ενδεχόμενη αποχώρηση του Μπεν Γκβιρ.

Σε κάθε περίπτωση η πίεση προς τον Νετανιάχου είναι τεράστια με τη δημοτικότητα να καταρρέει κάθε μέρα.

Διαβάστε επίσης

Γάζα: Αυτή είναι η λίστα με τους 12 ομήρους που απελευθέρωσε η Χαμάς – Δέκα Ισραηλινές και δύο Ταϊλανδοί

Γάζα: Ο «χασάπης» που ξεκλείδωσε τους ομήρους

Ισραήλ: Κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού του Νετανιάχου σύμφωνα με δημοσκόπηση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter