Γάζα: Εκκληση Σουνάκ να αποκατασταθεί η παροχή νερού «όπου είναι εφικτό»

Γάζα: Εκκληση Σουνάκ να αποκατασταθεί η παροχή νερού «όπου είναι εφικτό»

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «εργάζεται εντατικά με διεθνείς εταίρους» για να επιτρέψει στους εγκλωβισμένους Βρετανούς υπηκόους να χρησιμοποιήσουν το πέρασμα της Ράφα προκειμένου να εγκαταλείψουν τη φλεγόμενη Γάζα.
Σε άρθρο του στη Sunday Telegraph, χαιρετίζει το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα, στα σύνορα Αιγύπτου-Γάζας – η μόνη βιώσιμη διέξοδος από την εμπόλεμη ζώνη – και σημειώνει ότι πρέπει να υπάρξει «ένα ρεύμα φορτηγών που θα διασχίσει» την περιοχή για να φέρει βοήθεια.

Επισήμανε δε ότι «όλα τα αποθέματα νερού» πρέπει να αποκατασταθούν στη Γάζα «όπου είναι φυσικά εφικτό». Το νερό είναι σπάνιο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η μέση ημερήσια κατανάλωση νερού στη Γάζα είναι μόλις τρία λίτρα ανά άτομο – η ελάχιστη ημερήσια απαίτηση για βασικές ανάγκες είναι 100 λίτρα.

Ο Σουνάκ περιέγραψε επίσης τη συνάντηση με τις οικογένειες των Βρετανών θυμάτων των επιθέσεων από τη Χαμάς και τη σημασία της επιβεβαίωσης της υποστήριξης για μια λύση δύο κρατών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter