Γάζα: «Καμία πρόοδος στις συνομιλίες για εκεχειρία» λέει η Χαμάς

Γάζα: «Καμία πρόοδος στις συνομιλίες για εκεχειρία» λέει η Χαμάς

Αξιωματούχος της Χαμάς, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε σε διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ότι δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος στον νέο γύρο συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα στο Κάιρο, στις οποίες συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες από το Ισραήλ, το Κατάρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν υπάρχει καμία πρόοδος ακόμη», φέρεται να ξεκαθάρισε, διαψεύδοντας στην ουσία την αιγυπτιακή πλευρά που είχε διαρρεύσει πως οι συνομιλίες βαίνουν καλώς.

Νωρίτερα, το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Al-Qahera News της Αιγύπτου επικαλέστηκε ανώτερη αιγυπτιακή πηγή που δήλωσε ότι σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες, αφού επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ των συμμετεχουσών αντιπροσωπειών για τα υπό συζήτηση θέματα.

Το Ισραήλ και η Χαμάς έστειλαν ομάδες στην Αίγυπτο την Κυριακή μετά την άφιξη το Σάββατο του διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, η παρουσία του οποίου υπογράμμισε την πίεση των ΗΠΑ για μια συμφωνία που θα απελευθερώσει τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα και θα διευκολύνει την ανθρωπιστική κρίση εκεί.

Το Ισραήλ και η Χαμάς, που βρίσκονται σε πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας από τον Οκτώβριο, έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής να επιλύσουν τις διαφωνίες τους σχετικά με τα κύρια αιτήματά τους.

Διαβάστε επίσης: 

Boeing: Θρίλερ στον αέρα με νέα βλάβη – Κάλυμμα κινητήρα αποκολλήθηκε κατά την απογείωση (Video)

Έδωσαν αποβολή σε μαθητές επειδή ήθελαν να τραγουδήσουν για τα Τέμπη – «Μην σιωπήσετε ποτέ», η αντίδραση Καρυστιανού

Διεθνής Αμνηστία: Τρεις ΜΚΟ μηνύουν Ολλανδία και ΕΕ για τη συμφωνία μεταναστευτικών ροών με την Τουρκία

Λάβρος ο Γιώργος Κύρτσος κατά φον ντερ Λάιεν και Μητσοτάκη για την «επίσκεψη» που δεν έγινε!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter