Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός έχει φτάσει στο κέντρο της Χαν Γιουνίς – Επιχειρήσεις σε όλο το μήκος της Λωρίδας

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός έχει φτάσει στο κέντρο της Χαν Γιουνίς – Επιχειρήσεις σε όλο το μήκος της Λωρίδας

Ο στρατός του Ισραήλ έχει διεισδύσει στην καρδιά του Χαν Γιούνις, σύμφωνα με τη Jerusalem Post. Αυτή τη διείσδυση επετεύχθη την Κυριακή, αλλά η ανακοίνωση έγινε μόλις τη Δευτέρα. Παράλληλα, οι δυνάμεις του Ισραήλ επιχειρούν σε όλο το μήκος της Λωρίδας της Γάζας.

Ελιγμοί στη Χαν Γιουνίς

Οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν διάφορους ελιγμούς για να διεισδύσουν στη Χαν Γιουνίς. Ταυτόχρονα, ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στην πόλη και από τα ανατολικά, έτσι ώστε η Χαμάς να χρειαστεί να πολεμήσει σε πολλαπλά μέτωπα.

Η αεροπορία συνόδευσε τις χερσαίες δυνάμεις που έσπευσαν στην πόλη με σημαντικές επιθέσεις για την εξάλειψη των δυνατοτήτων διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς. Ταυτόχρονα με τις επιθέσεις στη Χαν Γιουνίς, ο στρατός έστειλε μια μεγάλη δύναμη, συμπεριλαμβανομένων των Μεραρχιών 162 και 36, στη Σετζάγια, γνωστή ως το μεγαλύτερο εναπομείναν προπύργιο της Χαμάς στη βόρεια Γάζα.

Μέτωπα σε βορρά και κεντρική Γάζα

Ανώτερος αξιωματούχος είπε ότι ο ισραηλινός στρατός περίμενε σκόπιμα να δολοφονήσει τον επικεφαλής του τάγματος Σετζάγια της Χαμάς μέχρι λίγο πριν ήταν έτοιμος να εισβάλει για να μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπο του σοκ και της αποδιοργάνωσης στις δυνάμεις της Χαμάς. Επιπλέον, οι IDF επιτέθηκαν επίσης σε τμήματα της Τζαμπάλια και του Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Γάζα που δεν είχαν ακόμη εκκαθαριστεί πλήρως, αν και αυτές οι περιοχές ήταν ήδη περισσότερο υπό τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού από τη Σετζάγια, στην οποία ο IDF είχε μόλις αρχίσει να επιτίθεται πρόσφατα.

Ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε επίσης τις επιθέσεις του στη Χαμάς στην κεντρική Γάζα, οι οποίες είχαν ήδη ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες. Αρκετές εκατοντάδες μαχητών της Χαμάς σκοτώθηκαν την Κυριακή, σηματοδοτώντας μια από τις πιο θανατηφόρες μέρες για τις δυνάμεις της Χαμάς και ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών δυνάμεων της Χαμάς σε περίπου 6.000, με χιλιάδες τραυματίες επίσης. Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, η Χαμάς εκτιμάται ότι έχει περίπου 20.000 εναπομείναντες πιθανούς μαχητές από τους αρχικούς 30.000.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter