Γάζα: O OHE προειδοποιεί ότι οι Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν με λιμοκτονία

Γάζα: O OHE προειδοποιεί ότι οι Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν με λιμοκτονία

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP) δήλωσε ότι οι άμαχοι αντιμετωπίζουν «άμεση πιθανότητα να λιμοκτονήσουν» λόγω της έλλειψης προμηθειών τροφίμων.

Με τον πόλεμο να μπαίνει στην έβδομη εβδομάδα του, δεν υπήρξε κανένα σημάδι εγκατάλειψης παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός ή τουλάχιστον για ανθρωπιστικές παύσεις.

Οι παραδόσεις βοήθειας του ΟΗΕ στη Γάζα ανεστάλησαν ξανά την Παρασκευή λόγω ελλείψεων καυσίμων και διακοπής των επικοινωνιών, βαθύνοντας τη δυστυχία χιλιάδων πεινασμένων και άστεγων Παλαιστινίων καθώς τα ισραηλινά στρατεύματα πολεμούσαν τους μαχητές της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι αρκετοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε μια ισραηλινή επίθεση που έπληξε μια ομάδα εκτοπισμένων κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου – το σημείο διέλευσης της βοήθειας.

Το Al Jazeera επικαλούμενο πηγές ανέφερε ότι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση. Το αραβικό Μέσο ανέφερε επίσης ότι τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινό χτύπημα σε σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα.

Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από το Ισραήλ για τα αναφερόμενα περιστατικά και το Reuters δεν μπόρεσε να τα επαληθεύσει. Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος έχει επικεντρώσει την επίθεσή του στη βόρεια Γάζα, δήλωσε ότι τα στρατεύματά του και τα πολεμικά του αεροσκάφη συνεχίζουν την πίεση την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Ισραηλινοί ισχυρίστηκαν ότι κατέλαβαν ένα προπύργιο της Ισλαμικής Τζιχάντ και ότι σκότωσαν μαχητές της Χαμάς μέσα σε ένα σχολείο όπου βρήκαν μεγάλο αριθμό όπλων.

Νωρίτερα, το Ισραήλ δήλωσε ότι τα στρατεύματά του βρήκαν ένα τούνελ που χρησιμοποιούσε η Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας. Το νοσοκομείο, γεμάτο από ασθενείς και εκτοπισμένους ανθρώπους και που αγωνίζεται να συνεχίσει να λειτουργεί, έχει γίνει το επίκεντρο της παγκόσμιας ανησυχίας.

Το Ισραήλ λέει ότι η Χαμάς έχει αποθηκεύσει όπλα και πυρομαχικά και κρατά ομήρους σε ένα δίκτυο τούνελ κάτω από νοσοκομεία όπως η Σίφα, χρησιμοποιώντας ασθενείς και ανθρώπους που βρίσκουν καταφύγιο εκεί ως ανθρώπινες ασπίδες.

Η Χαμάς το αρνείται αυτό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter