Γάζα: Σε ισχύ η κατάπαυση πυρός μετά τους δεκάδες νεκρούς Παλαιστίνιους

Γάζα: Σε ισχύ η κατάπαυση πυρός μετά τους δεκάδες νεκρούς Παλαιστίνιους

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την έναρξη ισχύος εκεχειρίας με την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στις 23.30, κατά την τρίτη ημέρα των εχθροπραξιών που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Γιαΐρ Λαπίντ ανακοίνωσε ότι «είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι κατάπαυση του πυρός θα εφαρμοσθεί απόψε στις 23.30. Αν η κατάπαυση του πυρός παραβιασθεί, το Κράτος του Ισραήλ επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει σθεναρά», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία εκφράζονται ευχαριστίες στην Αίγυπτο για την μεσολάβησή της.

Nωρίτερα η Αίγυπτος είχε ανακοινώσει ότι καλεί σε εκεχειρία από σήμερα στις 23.30 ανάμεσα στο Ισραήλ και την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, με την σχετική είδηση να παρουσιάζει αξιωματούχος των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Η Αίγυπτος καλεί όλες τις πλευρές σε κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας από τις 23.30 τοπική ώρα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Αμέσως μετά, η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα σταματήσει τις εχθροπραξίες από την ώρα αυτή, σύμφωνα με την αιγυπτιακή έκκληση, αλλά επισημαίνει το δικαίωμά της να απαντήσει σε κάθε νέα ισραηλινή επίθεση.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter