«Γάζα, σφαγή σε προσφυγικό καταυλισμό»: «Πύρινα» δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για τον βομβαρδισμό της Τζαμπαλίγια

«Γάζα, σφαγή σε προσφυγικό καταυλισμό»: «Πύρινα» δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για τον βομβαρδισμό της Τζαμπαλίγια

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα πλήττει πυκνοκατοικημένο προσφυγικό καταυλισμό στη Βόρεια Γάζα». Το Ισραήλ έπληξε τον καταυλισμό, ισχυριζόμενο ότι χτυπά τη διοίκηση της Χαμάς και τούνελ στη Βόρεια Γάζα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Θανατηφόρο χτύπημα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, καθώς οι Ισραηλινοί στοχεύουν τη Χαμάς». Φόβοι για πολλούς νεκρούς ενώ η Γάζα ωθείται στο χείλος του γκρεμού. Τέλος η Washington Post: «Χτυπήματα καταστρέφουν προσφυγικό καταυλισμό στη Γάζα». Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι σκότωσε διοικητή της Χαμάς.

Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Μην ακουμπάτε το 35ωρό μου». Η ιδέα για επιστροφή στο 39 ωρο έχει σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει έναν ‘πολιτικό ορίζοντα’ για τη Γάζα». Η προστασία των αμάχων και η παροχή ζωτικής βοήθειας είναι μια ηθική και στρατηγική επιταγή, αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος ασφαλείας του προέδρου Μπάιντεν. Τέλος, η Le Figaro: «Η πρώτη νηνεμία στο μέτωπο του πληθωρισμού». Τον Οκτώβριο η αύξηση των τιμών μειώθηκε στη Γαλλία σε 4% σε ένα χρόνο, μετά από δύο χρόνια πιέσεων.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οι ύποπτοι για τη δολοφονία δεν μπορούν να παραδοθούν σε δεύτερη δίκη». Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο απαγορεύει περαιτέρω διαδικασίες μετά την αθώωση. Τέλος, η Die Welt: «Η Καρλσρούη ανατρέπει την ‘αθωωτική απόφαση με επιφυλάξεις’». Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο κηρύσσει άκυρη την επανέναρξη των δικών για φόνο λόγω νέων στοιχείων.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Τζόνσον: Αφήστε τους ηλικιωμένους να αποδεχτούν τη μοίρα τους». Σύμφωνα με νέα έρευνα, ο πρώην πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι ο κορονοϊός ήταν ο τρόπος της φύσης να πάρει τους πιο μεγάλους σε ηλικία… Ο Guardian έχει τίτλο: «Νεκροταφείο παιδιών: τα αεροπορικά χτυπήματα σκοτώνουν δεκάδες στον προσφυγικό καταυλισμό στη Γάζα». Η υπηρεσία του ΟΗΕ καταδικάζει την καταστροφή. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο Κάμινγκς ‘έφερε μια τοξική, μισογύνικη κουλτούρα στη Ντάουνινγκ Στριτ». Ο πρώην σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, κατηγορείται για πύρινα μηνύματα.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η κόλαση της Τζαμπαλία». Σφοδρές μάχες στο έδαφος ανάμεσα σε ισραηλινό στρατό και Χαμάς στη Λωρίδα. Αεροπορικές επιδρομές σε προσφυγικό καταυλισμό. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Σφαγή στον προσφυγικό καταυλισμό». Ερείπια ο καταυλισμός στη Τζαμπαλία, σκληρές μάχες Ισραήλ-Χαμάς. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Γάζα, σφαγή σε προσφυγικό καταυλισμό». Δεκάδες νεκροί, το Ισραήλ αναλαμβάνει την ευθύνη: «Στη Τζαμπαλία είναι τρομοκράτες. Σκοτώσαμε έναν αρχηγό της τζιχάντ». Τέλος, η Corriere della Sera: «Γάζα, βόμβες και μάχες ανάμεσα στα σπίτια». Δεκάδες νεκροί στον καταυλισμό προσφύγων, ενώ το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι ήταν βάση τρομοκρατών.

 Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το Σοσιαλιστικό κόμμα συμφωνεί με την Καταλανική Αριστερά για το νόμο της αμνηστίας και θεμελιώνει το σχηματισμό κυβέρνησης». Ο Σάντσεθ συμφωνεί με τον Αραγονές με την ελπίδα να συγκλίνει και με τον Πουτζδεμόν. Και η El Mundo: «Έχω εμπιστοσύνη στο μέλλον της Ισπανίας». Η πριγκίπισσα Λεονόρ υπόσχεται να υπερασπίζεται πάντα τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter