Γάζα: Δημοσιογράφος βούρκωσε, πέταξε το αλεξίσφαιρο αφού σκοτώθηκε συνάδερφος του: «O Μοχάμεντ ήταν εδώ πριν μισή ώρα» (Video)

Γάζα: Δημοσιογράφος βούρκωσε, πέταξε το αλεξίσφαιρο αφού σκοτώθηκε συνάδερφος του: «O Μοχάμεντ ήταν εδώ πριν μισή ώρα» (Video)

Συγκλονίζει το ξέσπασμα του δημοσιογράφου του Palestine TV, Σαλμάν Αλ Μπασίρ, σε ζωντανή σύνδεση, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του συναδέλφου του Μοχάμεντ Αμπού Χατάμπ, στη Γάζα.

Φανερά φορτισμένος για το τραγικό τέλος του συνάδερφού του, θύματος των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Χαν Γιουνίς, ο Αλ Μπασίρ πέταξε τον προστατευτικό εξοπλισμό που παρέχεται στους δημοσιογράφους φωνάζοντας οργισμένος ότι «αυτά δεν προστατεύουν κανέναν. Είμαστε θύματα live στον αέρα…».

Διαβάστε επίσης: Βομβαρδισμοί στη Γάζα: Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι που έχουν σκοτωθεί (Photo)

«Δεν αντέχουμε άλλο. Έχουμε καταρρεύσει. Είμαστε θύματα. Η μοναδική διαφορά μας είναι η ώρα θανάτου. Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλον και κανείς δεν νοιάζεται για την καταστροφή και το έγκλημα που συντελείται εδώ. Καμία προστασία για κανέναν», ανέφερε οργισμένος ο δημοσιογράφος και ενώ η συνάδελφός του στο στούντιο πάλευε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Ο Μοχάμεντ (σ.σ ο δημοσιογράφος που σκοτώθηκε στους βομβαρδισμούς) ήταν εδώ πριν μισή ώρα και έκανε ρεπορτάζ. Τώρα κείτεται νεκρός με την οικογένειά του…», τόνισε ο Αλ Μπασίρ.

Στοιχεία – σοκ για τους δημοσιογράφους που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα

Δεκάδες δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου στη Γάζα, καλύπτοντας το αιματοκύλισμα που συντελείται στην περιοχή.

«Η CPJ υπογραμμίζει τη σημαντική εργασία που φέρουν εις πέρας οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες σε καιρό κρίσης, και επιμένει στο ότι δεν πρέπει να τίθενται στο στόχαστρο από τις πλευρές της σύγκρουσης», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Σερίφ Μανσούρ, συντονιστής για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Η CPJ υπογραμμίζει επίσης «τον ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο» που διατρέχουν οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας. Λόγω του αποκλεισμού που επιβάλλει το Ισραήλ και της απουσίας πρόσβασης μέσω της Αιγύπτου, στο πεδίο βρίσκονται μόνο Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι, που παρέχουν εικόνες και πληροφορίες στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Εκτός από τους βομβαρδισμούς τους οποίους ακολούθησαν χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των δημοσιογράφων όπως και των αμάχων είναι δύσκολες επί του πεδίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter