Γάζα: Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα – Νέα αεροπορικά πλήγματα στη Χαν Γιουνίς

Γάζα: Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα – Νέα αεροπορικά πλήγματα στη Χαν Γιουνίς

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σφυροκοπεί την Πέμπτη τη νότια Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει στην Αίγυπτο την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή για να αποτραπεί η εξάπλωση του πολέμου.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία προχώρησε σε νέα σφοδρά πλήγματα στη Χαν Γιούνις, την κυριότερη πόλη στο νότιο τμήμα της Γάζας. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε τον θάνατο έξι ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μελών πληρώματος ασθενοφόρου, σε πλήγμα εναντίον ενός από τα οχήματά της στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, που απέδωσε στον ισραηλινό στρατό.

«Διεξάγονται μάχες υπόγεια, υπέργεια, είναι περιοχή πολύ περίπλοκη, με εχθρό που προετοίμαζε την άμυνά του για πάρα πολύ καιρό και με τρόπο πολύ οργανωμένο», είπε χθες ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Ισραήλ Χερτσί Χαλεβί κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Παράλληλα με τις μάχες και τις διπλωματικές προσπάθειες, το Ισραήλ θα βρεθεί από σήμερα (με πρωτοβουλία της Νότιας Αφρικής) αντιμέτωπο ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) κατηγορούμενο για γενοκτονία στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Παλαιστίνιος δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι υπέστη βασανιστήρια από τους Ισραηλινούς

50 κάλπες απειλούν τη δημοκρατία

Ισραήλ: Μπλίνκεν και Νετανιάχου φέρονται να διαφώνησαν για το μέλλον της Γάζας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter