Γάζα: Συνεχίζονται οι επιθέσεις του Ισραήλ κατά νοσοκομείων – Σκληραίνει η πολιορκία του Nasser στη Χαν Γιουνίς

Γάζα: Συνεχίζονται οι επιθέσεις του Ισραήλ κατά νοσοκομείων – Σκληραίνει η πολιορκία του Nasser στη Χαν Γιουνίς

Παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που ζητά να σταματήσουν όλες οι πράξεις γενοκτονίας που διαπράττονται από τον ισραηλινό στρατό, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται στην Λωρίδα της Γάζας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μια κατοικία στην πόλη Ράφα έγινε στόχος, και τρία άτομα σκοτώθηκαν σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα.

Αλλά ίσως το πιο καταστροφικό πράγμα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι οι συνεχείς συστηματικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στην Khan Younis. Η μεγαλύτερη υγειονομική εγκατάσταση, το Νοσοκομείο Nasser, δέχεται επίθεση τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης – Χάγη: Το Διεθνές Δικαστήριο απαιτεί από το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Γάζα

Πολλοί άνθρωποι που ήταν στην Khan Younis δήλωσαν στο Αλ Τζαζίρα ότι βίωσαν ξανά αυτό ακριβώς που συνέβη σε άλλα μέρη της Γάζας όταν οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις όπως το νοσοκομείο al-Shifa και το νοσοκομείο της Ινδονησίας δέχθηκαν επίθεση.

Η στρατιωτική πολιορκία στο Νοσοκομείο Nasser έγινε πιο έντονη κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη καυσίμων, αναγκάζοντας το νοσοκομείο να κλείσει μεγάλα τμήματα.

Το νοσοκομείο Al-Amal βρίσκεται επίσης υπό επίθεση και σταδιακά τίθεται εκτός λειτουργίας.

Νέες επιθέσεις ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή εξαπέλυσε επιθέσεις σε διάφορες ισραηλινές τοποθεσίες στα νότια σύνορα του Λιβάνου, χτυπώντας στρατιωτικούς στόχους και στρατιώτες.

Ανέλαβε την ευθύνη για εννέα επιθέσεις, η πρώτη από τις οποίες έγινε το πρωί και είχε στόχο μια θέση ισραηλινών στρατευμάτων κοντά στο Χουνίν. Έξι από τις επιθέσεις έγιναν τη νύχτα, με την τελευταία να περιλαμβάνει μια επίθεση με ρουκέτα σε στρατιώτες στην περιοχή της Metulla στο Ισραήλ περίπου τα μεσάνυχτα.

Η σιιτική πολιτοφυλακή ανακοίνωσε επίσης ότι έχει χάσει 168 μαχητές από την αρχή του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων την Παρασκευή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter