Γάζα: Τηλεδιάσκεψη για τη σχεδιαζόμενη επίθεση στη Ράφα – Ποιοι θα συμμετέχουν

Γάζα: Τηλεδιάσκεψη για τη σχεδιαζόμενη επίθεση στη Ράφα – Ποιοι θα συμμετέχουν

Συνάντηση μέσω βιντεοσύνδεσης θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά με το σχέδιο του Ισραήλ για επίθεση στη Ράφα, πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε ισραηλινή πηγή μία εβδομάδα μετά την ακύρωση από το Ισραήλ της επίσκεψης μιας αντιπροσωπείας στην Ουάσινγκτον.

«Η συνάντηση προβλέπεται να διεξαχθεί σήμερα διαδικτυακά. Θα υπάρξει πιθανόν μια συνάντηση διά ζώσης αργότερα αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) η πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η ανακοίνωση από το Ισραήλ μιας επικείμενης επίθεσης στη Ράφα, όπου συνωστίζονται 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι, κυρίως εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές του μικροσκοπικού θύλακα, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα.

Το Ισραήλ είχε αποφασίσει να μην στείλει όπως είχε προβλεφθεί αντιπροσωπεία στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συζητήσει το σχέδιό του για επίθεση εναντίον της Ράφα, μετά την αποχή των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ στις 25 Μαρτίου, η οποία επέτρεψε την έγκριση για πρώτη φορά ενός ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών που απαιτούσε άμεση “κατάπαυση του πυρός” στη Λωρίδα της Γάζας, πέντε και πλέον μήνες μετά την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης.

Οι ΗΠΑ, κύριος σύμμαχος του Ισραήλ, αντιτίθενται σε τυχόν χερσαία επίθεση μεγάλου εύρους στη Ράφα. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε ζητήσει από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να στείλει αντιπροσωπεία στην Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις σχετικά με τα σχέδια του Ισραήλ στη Ράφα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter