Γάζα: Το αίμα αμάχων κυλάει από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχει συμφωνία εκεχειρίας

Γάζα: Το αίμα αμάχων κυλάει από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχει συμφωνία εκεχειρίας

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η άνοδος των νεκρών Παλαιστινίων τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Όχθη καθώς ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά από αέρα και από έδαφος καταφύγια εκτοπισμένων όπως νοσοκομεία, σχολεία και προσφυγικούς καταυλισμούς.

Συνολικά ο αριθμός των νεκρών από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα έχει ξεπεράσει τους 12.300 ενώ ανάμεσά τους περίπου 5.000 είναι μικρά παιδιά.

Δεκαπέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής σε ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Διαβάστε επίσης – Μπάιντεν για Γάζα: Η Παλαιστινιακή Αρχή να αναλάβει τον έλεγχό της μετά τον πόλεμο

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση σε σπίτι στον καταυλισμό προσφύγων Νουσεϊράτ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ μια γυναίκα και το παιδί της σκοτώθηκαν στην πόλη Χαν Γιούνες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με το WAFA.

Αλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε νυχτερινές επιχειρήσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) στη Δυτική Όχθη, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA).

«Ο διοικητής του νοσοκομείου της Τζενίν, ο Γουισάμ Μπακρ, δήλωσε στο WAFA ότι ο Ισάμ αλ Φαγέντ (46 ετών), άτομο με αναπηρία, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό κατοχής στην είσοδο του καταυλισμού» της Τζενίν, αναφέρει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας 20χρονος Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε άλλη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού σε προσφυγικό καταυλισμό στα νότια της Βηθλεέμ.

Επίθεση και στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Επίθεση σε αυτοκινητοπομπή της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières) που απομάκρυνε παλαιστινίους υπαλλήλους της και τα μέλη των οικογενειών τους από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, κατήγγειλαν σήμερα οι MSF.

«Στις 18 Νοεμβρίου 2023, ένας συγγενής υπαλλήλου των MSF σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε κατά την επίθεση σε αυτοκινητοπομπή μας που επιχειρούσε να απομακρύνει 137 ανθρώπους – παλαιστίνιους εργαζόμενους για τους MSF και τις οικογένειές τους. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτήν την εσκεμμένη επίθεση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία προσωρινής παύσης πυρός

Δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για προσωρινή παύση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, συμπληρώνοντας πως οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Νωρίτερα, η αμερικανική εφημερίδα Washington Post μετέδωσε πως έχει συνταχθεί σχέδιο συμφωνίας το οποίο προβλέπει την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 εκ των περίπου 240 ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, σε αντάλλαγμα για «πενθήμερη παύση πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να επιτραπεί η ασφαλής μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας – συμπεριλαμβανομένων καυσίμων –στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.

«Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη, αλλά εξακολουθούμε να εργαζόμαστε σκληρά με στόχο να επιτευχθεί», υπογραμμίζει σε δελτίο Τύπου η Έντριεν Γουάτσον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter