Ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από την αυγή έχει αυξηθεί σε 70, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές στο Al Jazeera, συμπεριλαμβανομένων 36 που περίμεναν σε σημεία διανομής βοήθειας.
Τέσσερα πτώματα ανασύρθηκαν από το σημείο των ισραηλινών επιδρομών στο Bani Suheila, ανατολικά της Khan Younis, δήλωσαν πηγές στο Ιατρικό Συγκρότημα Nasser.
Εν τω μεταξύ, μια πηγή στο Νοσοκομείο Al-Ahli ανέφερε ότι τρία άτομα σκοτώθηκαν και πολλά τραυματίστηκαν σε δύο ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη γειτονιά Zeitoun, στα νότια της πόλης της Γάζας.
Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας με την οποία συνεχίζει τις επιθέσεις του ο ισραηλινός στρατός είναι και το γεγονός πως ανακοίνωσε ότι η αεροπορία του εξαπέλυσε 90 επιδρομές την περασμένη ημέρα στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει έκταση μόλις 365 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ισχυρίστηκε ότι έπληξε αυτό που αποκάλεσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υπόγειες υποδομές, χωρίς να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία ή λεπτομέρειες για τις τοποθεσίες.
Τις τελευταίες ημέρες, οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν σκηνές που φιλοξενούσαν εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στο αλ-Μαουάσι, αφού διέταξαν τους Παλαιστίνιους να μετακομίσουν εκεί, καθώς και τη μόνη καθολική εκκλησία της Γάζας στην πόλη της Γάζας.
Διαβάστε επίσης
Ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Αυτή την Κυριακή στο Documento
Υπόνοια εμπρησμού για τη φωτιά στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη (Video)
Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Βεδουίνων και Δρούζων – Τουλάχιστον 600 νεκροί από την Κυριακή
Νηνεμία και τρικυμία στις πισίνες – Στο Docville την Κυριακή με το Documento