Γάζα: «Βομβαρδισμός» παραπληροφόρησης – «Κοπτορραπτική» από το Ισραήλ καταγγέλλει δημοσιογράφος των New York Times

Γάζα: «Βομβαρδισμός» παραπληροφόρησης – «Κοπτορραπτική» από το Ισραήλ καταγγέλλει δημοσιογράφος των New York Times

Παρέμβαση του Ισραήλ με στόχο να εξαφανιστεί βίντεο που συνόδευε την επίσημη δήλωση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μετά το πολύνεκρο χτύπημα σε νοσοκομείο της Γάζας, καταγγέλλουν δημοσιογράφοι των New York Times.

Στο επίμαχο βίντεο φαινόταν, όπως καταγγέλλεται, σκηνή με εκτόξευση ρουκετών, με τον έναν εξ αυτών να κινείται σε καθοδική τροχιά. Το IDF (Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις), είχε ανακοινώσει ότι «μέσω της ανάλυσης των επιχειρησιακών συστημάτων μας, πραγματοποιήθηκε εχθρική βολή ρουκέτας με κατεύθυνση το Ισραήλ, η οποία πέρασε από την περιοχή του νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτουμε μέσω διάφορων πηγών, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη βολή που έπληξε το νοσοκομείο».

Ακολούθησε μπαράζ αντιδράσεων από δημοσιογράφους σχετικά με το περιεχόμενο του βίντεο. Αρχικά, ο Άρικ Τόλερ, δημοσιογράφος και μέλος της ομάδας επαλήθευσης βίντεο των NY Times, αμφισβήτησε τις χρονικές σημάνσεις του βίντεο, τονίζοντας ότι το βίντεο που ανάρτησαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις καταγράφηκε τουλάχιστον 40 λεπτά μετά την πρώτη αναφορά περί έκρηξης στο νοσοκομείο της Γάζας, στις 20:00 (τοπική ώρα).

Ακολούθησε η επισήμανση του δημοσιογράφου Ρόμπερτ Μάκεϊ που σχολιάζοντας την παρατήρηση του Άρικ Τόλερ έγραψε στο Χ ότι «αυτό το tweet πέρασε από επεξεργασία για να αφαιρεθεί το βίντεο που το Ισραήλ παρουσίασε ως στοιχείο για τους ισχυρισμούς ότι το νοσοκομείο στη Γάζα χτυπήθηκε από βομβαρδισμό ενόπλων. Πιθανώς αφαιρέθηκε επειδή ο δημοσιογράφος των Times, Άρικ Τόλερ επεσήμανε ότι η λήψη του εν λόγω βίντεο έγινε 40 λεπτά μετά την επίθεση στο νοσοκομείο».

Το βίντεο που καταγγέλλεται ότι αφαίρεσαν οι Ισραηλινοί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter