Γάζα: «Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία» – Προσπάθειες για συμφωνία πριν τις 12 Μαρτίου

Γάζα: «Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία» – Προσπάθειες για συμφωνία πριν τις 12 Μαρτίου

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Χαμάς και τους διεθνείς μεσολαβητές συνεχίζονται σήμερα στο Κάιρο προκειμένου να συναφθεί πριν από το ραμαζάνι ανακωχή στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η δεύτερη ημέρα διαπραγματεύσεων στο Κάιρο» με τη συμμετοχή «των ΗΠΑ, του Κατάρ και της Χαμάς έλαβαν τέλος και οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν  για να εξεταστούν τρόποι για να υπάρξει εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας», μετέδωσε χθες Δευτέρα το βράδυ το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Καχέρα, που θεωρείται πως έχει στενή σχέση με τις αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών, επικαλούμενο «ανώτερο αξιωματούχο».

Διαπιστώθηκε «σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις» που επαναλαμβάνονται από την Κυριακή, χωρίς ισραηλινή αντιπροσωπεία παρούσα, διαβεβαίωσε ο αξιωματούχος.

Οι μεσολαβητές (Αίγυπτος, Κατάρ, ΗΠΑ) προσπαθούν να εξασφαλίσουν πως θα κηρυχθεί ανακωχή πριν από το ραμαζάνι, ιερό μήνα για τους μουσουλμάνους, που φέτος ξεκινά το βράδυ της 10ης ή της 11ης Μαρτίου. Η συμφωνία θα συμπεριλάμβανε την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακο με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων στο Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ, ο κυριότερος σύμμαχος του Ισραήλ, ζητούν κατάπαυση του πυρός. Κατά τη διάρκεια συνάντησής της Δευτέρας με τον Μπένι Γκαντς, μέλος της ισραηλινής κυβέρνησης πολέμου και ταυτόχρονα μέγα πολιτικό αντίπαλο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, η αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» της για την ανθρωπιστική κρίση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: Τα «εγκλήματα» της ιατροδικαστικής διαδικασίας

Γερμανία: Αίσιο τέλος στο θρίλερ – Έληξε η ομηρία στο νοσοκομείο του Άαχεν

Κακοκαιρία: Πλημμύρες και εγκλωβισμοί στην Πιερία – Σφοδρή χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter