ΓΕΕΘΑ: Η «απάντηση» για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία

ΓΕΕΘΑ: Η «απάντηση» για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία

Πολλά είναι τα… παρατράγουδα τις τελευταίες ώρες μετά τις αποκαλύψεις του Documento για το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ, προκύπτει ότι ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων αποδέχεται μοιρολατρικά το γεγονός ότι η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε! Οχι μόνο δεν αντιδρά όπως θα έπραττε φυσιολογικά κάθε άλλος που θα βρισκόταν στη δική του θέση, αλλά προσδένεται πιο στενά στο άρμα εκείνων που τον παρακολουθούσαν, παρουσιάζοντας ένα ιδιότυπο «σύνδρομο της Στοκχόλμης», δηλαδή το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο όμηροι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους απαγωγείς τους, μερικές φορές σε σημείο που να υπερασπίζονται και ταυτίζονται μαζί τους!

Το κρίσιμο βέβαια ερώτημα που αφορά τη χώρα και τον ελληνικό λαό είναι κατά πόσον μπορεί ένας στρατιωτικός ηγήτορας με «σύνδρομο Στοκχόλμης» να ηγηθεί αποτελεσματικά ενός στρατεύματος σε περίπτωση που αυτό κληθεί να προασπίσει έμπρακτα τα εθνικά συμφέροντα.

Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει αφορά το γιατί το ΓΕΕΘΑ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση αντικαθιστώντας το Υπουργείο Άμυνας και την πολιτική ηγεσία. Ολόκληρη η ανακοίνωση από την αρχή μέχρι το τέλος διακατέχεται από το σύνδρομο του «Αρχιστρατήγου» που κάνει κουμάντο σε όλα και δεν λογοδοτεί σε κανέναν!

Σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι «δεν πρόκειται επ’ ουδενί να αλλοιώσουν τη σχέση εμπιστοσύνης (του στρατηγού Φλώρου) με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ». Και από πού απορρέει αυτή η αισιοδοξία;

Επί της ουσίας, το ΓΕΕΘΑ ομιλεί εξ ονόματος της πολιτικής ηγεσίας η οποία βάσει του Συντάγματος είναι «η προϊσταμένη Αρχή των Ενόπλων Δυνάμεων»! Αγνοεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, δεν δίνει καμία εξήγηση και δεν ζητάει καμία συγγνώμη για τα όσα απαξιωτικά έχει καταγράψει η ΕΥΠ ότι λέει για τον πολιτικό του προϊστάμενο.

Σε σχέση και με την ταμπακιέρα όμως, δηλαδή την αγορά της περιβόητης κατοικίας, η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ υποτιμάει τη νοημοσύνη των υφιστάμενών του. Για το γεγονός ότι η αγορά έγινε στο όνομα του γαμπρού του αρκείται στο να δηλώσει γενικώς και αορίστως ότι πρόκειται για «κατασκευασμένο αφήγημα» κοινών συκοφαντών! Αυτό ας το αφήσει να το κρίνει ο οικονομικός έλεγχος! Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι με 400.000 ευρώ μπορεί κάποιος να αγοράσει νεόδμητη μεζονέτα 200 τετραγωνικών μέτρων στου Παπάγου, όταν τα μεσιτικά site είναι γεμάτα με αγγελίες που οι τιμές τους κυμαίνονται από ένα έως ενάμισι εκατομμύριο ευρώ!

Το στράτευμα είναι ανάστατο από χτες! Ο στρατηγός Φλώρος δεν μπορεί να σταθεί ούτε στιγμή! Ας το καταλάβουν στο Μαξίμου. Οι στρατιωτικοί δεν είναι χαζοί, το αντίθετο και ασφαλώς δεν μπορεί κανείς να τους κοροϊδέψει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter