Γέφυρα Key Bridge: Ερωτήματα για το πώς προσέκρουσε το πλοίο – Τουλάχιστον 20 αγνοούμενοι (Video)

Γέφυρα Key Bridge: Ερωτήματα για το πώς προσέκρουσε το πλοίο – Τουλάχιστον 20 αγνοούμενοι (Video)
Φωτογραφία: Twitter

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τυχόν θύματα από την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge στη Βαλτιμόρη στις ΗΠΑ, μετά την πρόσκρουση φορτηγού πλοίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες «πολλά αυτοκίνητα και άνθρωποι» κατέληξαν στο νερό. Στο σημείο έχουν σπεύσει υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχουν αναφερθεί θύματα, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 αγνοούμενους.

Δείτε επίσης: Γέφυρα Key Bridge: Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης (Video)

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στη 01:35 τα ξημερώματα η αστυνομία της πόλης της Βαλτιμόρης ενημερώθηκε για τη μερική κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge και ότι εργάτες ενδέχεται να βρίσκονται στο νερό», δήλωσε η Νίκι Φενόι εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης.

Ερωτήματα για το πώς προσέκρουσε το πλοίο

Καθώς συνεχίζονται οι έρευνες, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με το πώς ένα φορτηγό πλοίο θα μπορούσε να χτυπήσει τη γέφυρα.

Σύμφωνα με τον νόμο, όλα τα μεγάλα μη στρατιωτικά πλοία που μπαίνουν και βγαίνουν στον κόλπο Τσέζαπικ πρέπει να έχουν στο πηδάλιο έναν τοπικό εμπειρογνώμονα που γνωρίζει τις παλίρροιες και τους κινδύνους, λέει ο επιστημονικός ανταποκριτής του Sky News, Τόμας Μουρ.

«Υπήρξε ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που προσάραξε στον κόλπο το 2022. Μετά την έρευνα, υπήρξε απαγόρευση στους καπετάνιους να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα», σχολίασε.

Ο Ντέιβιντ Μακ Φαρλάν, διευθυντής της Maritime Risk and Safety Consultants Ltd, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι: υπήρξε ξαφνική βλάβη στις μηχανές του πλοίου; υπήρξε κάποιο σφάλμα πλοήγησης;», ενώ θεωρεί πως το ανθρώπινο λάθος είναι λιγότερο πιθανό λόγω του αριθμού των ατόμων που βρίσκονταν σε υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος

Η ναυτιλιακή εταιρεία Synergy Marine Group επιβεβαιώνει ότι το υπό σημαία Σιγκαπούρης πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “Dali” συγκρούστηκε με πυλώνα της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη.

«Ενώ η ακριβής αιτία του συμβάντος δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, το ‘Dali’ έχει πλέον κινητοποιήσει την υπηρεσία αντιμετώπισης συμβάντων με εξειδικευμένο άτομο», αναφέρει η εταιρεία.

«Όλα τα μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων των δύο κυβερνητών που επέβαιναν στο πλοίο, έχουν καταγραφεί και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς», προσθέτει.

Η ιστορία της γέφυρας

Η γέφυρα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο.

Χτίστηκε το 1977 και αναφέρεται τοπικά ως Γέφυρα Key, ενώ αργότερα πήρε το όνομά της από τον συγγραφέα του αμερικανικού εθνικού ύμνου.

Η γέφυρα είχε μήκος 2.632 μέτρων και εκτιμάται ότι μετέφερε 11,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως.

Είχε δοθεί στην κυκλοφορία στις 23 Μαρτίου του 1977 και το κόστος κατασκευής της ήταν 220 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε η γέφυρα Key Bridge – Έπεσε επάνω της φορτηγό πλοίο (Video)

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το ντόμινο της μεγάλης χειραγώγησης

Βουλή: Οριστικό «μπάζωμα» των ευθυνών Καραμανλή – Οι πρωτεργάτες της συγκάλυψης

Κύρτσος: Οι φωτογραφίες δείχνουν ευθύνες Μητσοτάκη-Κεραμέως για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων

Ακρίβεια: Ζαλίζουν οι τιμές στα καύσιμα – Πάνω από 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης (Video)

Τζούλιαν Ασάνζ: Το μεσημέρι η απόφαση για την έκδοσή του στις ΗΠΑ – Σε κίνδυνο η ελευθερία των ΜΜΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter