Γεμίζει φθηνά δάνεια την αγορά η ΕΚΤ

Η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ

Πλημμυρίδα φθηνών δανείων φέρνει στην ευρωπαϊκή οικονομία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά η ΕΚΤ θα διαθέσει προς τις τράπεζες της ευρωζώνης, ως πρώτη ενέργεια, 109 δισ ευρώ και μάλιστα με επιτόκιο -0,5%. Αυτό το ποσό θα πρέπει να κατευθυνθεί από τις εμπορικές τράπεζες στη ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται οικονομικά από τον κορωνοϊό.

Αυτή η πρώτη δόση και το επιτόκιο του -0,5% θα έχει λήξη την 24η Ιουνίου 2020. Τότε οι τράπεζες θα μπορούν να επαναχρηματοδοτηθούν με λήξη τριετίας και επιτόκιο έως -0,75%.

Πλέον μένει να δούμε πόσα χρήματα θα λάβουν οι ελληνικές τράπεζες από αυτή την ενίσχυση και με ποιο τρόπο θα διαθέσουν στην πληττόμενη από τον υγειονομικό αποκλεισμό αγορά αυτά τα δάνεια, ώστε να ανακάμψει η πραγματική οικονομία.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.